Sport şcolar

Cupa Toamnei, o iniţativă sportivă deosebită la Şcoala „Grigore Ghica Voievod” din Iţcani

Orice zi de sâmbătă este un prilej pentru elevi de a se relaxa şi de a încerca noi experienţe. Dacă mulţi dintre ei se bucură că pot naviga lejer pe computere, table şi telefoane, iată că o parte dintre cei care învaţă la Şcoala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” a ales mişcarea în aer liber. La inţiativa prof. Marius Păvăluc, iubitorii sportului au avut posibilitatea să participe la Cupa Toamnei. Elevi de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a s-au întrecut la fotbal, tenis de câmp, tenis de masă şi şah.

În competiţia jocului cu balonul rotund, cea mai gustată, cu siguranţă, au evoluat echipele a şase clase. Cei de clasele a V-a şi a VI-a au avut turneul lor, cei mai mari, de a VII-a şi a VIII-a au jucat între ei. Sistemul de disputare a fost fiecare cu fiecare, la final alcătuindu-se clasamentul.

Dintre cei care s-au remarcat la fotbal îi putem menţiona pe Alex Andrieş, Fabian Andrei şi Alexandru Rostoţchi. Leonard Onofraş, Mihai Irofte şi Şerban Voinea.

Campionii la şah s-au numit Alexandru Dăscălescu, Emilian Popescu, iar cei de la tenis de câmp au fost Leonard Onofraş şi Sara Costan.

Una dintre cele mai interesante dispute a fost cea de la tenis de masă. Clasamentul final la masculin: I – Leonard Onofraş, II – Alex Dăscălescu, III – George Crişu.  La tenis de masă feminin a câştigat Dumitriţa Bergheaua.

„Mă bucură faptul că o parte dintre elevii şcolii noastre au ales să participe la o competiţie sportivă în aer liber, dar şi în sala de sport. Ne bucurăm de sprijinul directoarei Marlena Moscal şi de susţinerea sponsorului Tipografia Celestin, asociaţia sportivă a şcolii purtând acelaşi nume. Sper să găsim înţelegere şi cu alte ocazii, mai ales că pe lângă cei care joacă în mod frecvent fotbal, tenis de masă sau şah, avem şi două foarte talentate sportive la gimnastăcî ritmică, Adelina Dascălu şi Marina Lungeanu” a declarat prof. Marius Păvăluc.

Câştigătorii au primit diplome şi medalii din partea organizatorilor.

Foto: ADRIAN POPOVICI

Rezultate consemnate în grupa claselor V-VI:

V A – V B   0 – 1

VI B – V B   4 – 0

VI B – V A  6 – 2

Clasament final: I – VI B, II – V B, III – V A.

Rezultate înregistrate în grupa claselor VII – VIII:

VIII A – VIII B        3 – 2

VII A – VIII A        2 – 3

VIII B – VII A         5 – 1

Clasament final: I – VIII A, II – VIII B, III – VII A. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: