Ana Blandiana, marele premiu la Concursul naţional de creaţie literară „V. Voiculescu”

Poeta Ana Blandiana a obţinut marele premiu la cea de-a XXXI-a ediţie a Concursului naţional de creaţie literară „Vasile Voiculescu”, organizat de Consiliul Judeţean Buzău şi Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” în localitatea Pârscov, locul de naştere al poetului, anunţă Agerpres.

„Şi ediţia din acest an s-a bucurat de un succes rar întâlnit, au participat 107 scriitori consacraţi, dar şi debutanţi sau elevi. În egală măsură s-a primit un număr impresionat de manuscrise de la tineri autori, semn că în ţara noastră se scrie mult, se citeşte mult, mai ales când literatura română este susţinută de autorităţi” a declarat preşedintele juriului, Aurel Maria Baros.

Laureata ediţiei, poeta Ana Blandiana, a declarat că este nu numai emoţionată, dar şi mândră şi recunoscătoare pentru acest premiu: „Sunt absolut mândră şi recunoscătoare pentru că poartă numele lui Vasile Voiculescu şi pentru că în felul acesta într-o măsură infinit mai mare decât alte premii pe care le-am luat şi pe care mi le-au dat oameni de cultură, critici literari pe care nici nu-i cunoşteam şi nu le cunoşteam numele, de data aceasta îl primesc sub egida celui cu care îmi doresc din toată inima să semăn şi sunt profund recunoscătoare că în felul acesta mi se leagă numele de un destin exemplar”.

Printre laureaţi s-au mai numărat Sever Negrescu – premiul special pentru literatură religioasă, acordat de ziarul „Lumina” al Patriarhiei Române, Simona-Grazia Dima – premiul naţional „V. Voiculescu” pentru poezie, Alexandru Economu – premiul naţional „V. Voiculescu” pentru proză, Firiţă Carp – premiul naţional „V. Voiculescu” pentru publicistică.

Adăugăm că, la primele ediţii, când concursul de la Buzău şi Pârscov se adresa (doar) tinerilor poeţi, printre laureaţi s-au numărat sucevenii Carmen Veronica-Steiciuc şi L.D. Clement.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: