Amenzi împărţite şoferilor mult prea grăbiţi, dar şi acţiuni de informare derulate de poliţiştii suceveni pe drumurile publice

Poliţiştii suceveni au efectuat pe parcursul săptămânii trecute mai multe acţiuni specifice pe principalele artere rutiere care traversează judeţul, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Potrivit datelor transmise de Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru desfăşurarea activităţilor preventive în teren şi pentru organizarea acţiunilor de identificare în trafic a celor care încalcă legislaţia rutieră au acţionat 276 de poliţişti. În cadrul acţiunilor au fost constatate 36 de infracţiuni, dintre care 19 în flagrant, o persoană fiind reţinută şi introdusă în arestul IPJ Suceava. De asemenea, a fost depistată o persoană urmărită la nivel naţional şi au fost aplicate nu mai puţin de 989 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 217.000 lei. În paralel, au fost reţinute 69 de permise de conducere şi au fost retrase 39 de certificate de înmatriculare. În plus, au fost reţinute şi 18 seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare. Pentru identificarea celor care încalcă regimul legal de viteză au fost utilizate 11 dispozitive radar, dar au fost puse la treabă şi patru dispozitive „drugtest”.

În perioada 11 – 13 octombrie, lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii IPJ Suceava, împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier, dar şi din cadrul subunităţilor de poliţie, au desfăşurat şi activităţi de informare şi conştientizare a şoferilor cu privire la riscul rutier reprezentat de folosirea telefonului mobil în timpul mersului, avându-se în vedere modificările legislative aduse în acest sens, care au intrat în vigoare începând cu ziua de sâmbătă.

Peste 500 de şoferi au fost opriţi în trafic, ei primind materiale de prevenire şi informare.

Modificările Codului rutier care interzic folosirea telefonului la volan, în orice mod, au fost adoptate prin act normativ. Textul de lege interzice şoferilor să atingă telefoanele sau alte gadgeturi cât timp se află la volan. Amenda este de patru puncte de penalizare, adică 820 de lei! Schimbarea legislativă a venit după numeroasele accidente produse din cauza şoferilor care filmau şi transmiteau live aceste filmări pe reţelele de socializare din mediul online. Modificarea este valabilă nu numai pentru telefoane, ci şi pentru alte dispozitive cu funcţii de redare text, foto, video sau înregistrare, cum ar fi tableta, reportofonul, camera foto sau video. „Atenţie!, şoferii care nu înţeleg să renunţe la telefonul mobil în timp ce conduc vor avea timp să se bucure de această tehnologie a comunicării în următoarele 30 de zile, căci vor rămâne pietoni…” a fost mesajul transmis conducătorilor auto de oamenii legii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: