Ziua Naţională a Comemorării Holocaustului, la Cajvana

Ziua Naţională a Comemorării Holocaustului a fost marcată în data de 9 octombrie şi la Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare”, Cajvana.

Directorii liceului, profesorii de istorie Nicolae Robu, respectiv Iulian Ciotu, precum şi prof. Casandra Ureche au organizat cu acest prilej activităţi pe această temă, prezentând materiale informative.

În deschiderea activităţii, cei prezenţi au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor care au pierit din cauza politicii fasciste de discriminare rasială în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, urmărind apoi o scurtă evocare a prof. Nicolae Robu şi Iulian Ciotu cu privire la momentele importante ale acţiunilor întreprinse de statul german împotriva populaţiei evreieşti.

Elevii au fost apoi invitaţi să participe la un program special dedicat acestei pete negre a istoriei umanităţii, urmărind prezentările ppt intitulate „Holocaust”, „Istoria Holocaustului”, „Holocaustul în România”, realizate de elevi ai clasei a XI-a A, coordonaţi de director Nicolae Robu, proiecte realizate de către elevii clasei a X-a A, sub îndrumarea prof. Casandra Ureche, precum şi un colaj de fotografii despre viaţa copiilor în cel de-al Doilea Război Mondial. Cei prezenţi au fost foarte impresionaţi de tratamentul inuman la care au fost supuse victimele regimului criminal nazist.

Activitatea desfăşurată în cabinetul de istorie al liceului s-a încheiat cu vizionarea filmului „Pianistul”

„Vorbim despre Holocaust pentru a cunoaşte istoria acestuia, dar mai ales pentru a înţelege că pentru binele prezent şi viitor avem datoria să cultivăm, în fiecare din noi, dar şi în jurul nostru, valori ca respectul şi toleranţa, să ne ferim de prejudecăţi şi stereotipii, fiind normal să respectăm religia şi modul de viaţă ale fiecăruia” a concluzionat prof. Nicolae Robu, directorul coordonator al liceului Tehnologic Cajvana.

De asemenea, „avem responsabilitatea să ne amintim de Holocaust pentru a comemora victimele, pentru a condamna şi a respinge o ideologie ucigaşă şi rasistă şi, nu în ultimul rând, pentru a cinsti persoanele care şi-au păstrat umanitatea într-un timp al antiumanităţii” au declarat organizatorii. (Prof. înv. primar LIDIA-LOREDANA SESERMAN)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: