Klaus Iohannis, după ce moţiunea de cenzură a trecut în Parlament:

„Rezolvat. Astăzi a câştigat România”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat ieri, după ce moţiunea de cenzură a trecut în Parlament, că acest demers reprezintă rezultatul firesc al reacţiei întregii societăţi faţă de abuzurile şi incompetenţa Guvernului PSD. Şeful statului a mulţumit PNL, dar şi celorlalte partide care s-au implicat.

„Rezolvat. Astăzi a câştigat România. Astăzi votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost întrutotul respectat. Căderea guvernului PSD este rezultatul firesc al reacţiei întregii societăţi faţă de abuzurile şi incompetenţa acestui guvern” a declarat Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Şeful statului le-a mulţumit liberalilor şi partidelor de opoziţie care au susţinut moţiunea de cenzură. „Felicit PNL pentru iniţiativa acestei moţiuni de cenzură, pentru eforturile liderilor şi parlamentarilor liberali de a găsi susţinere şi sprijin pentru reuşita unui demers necesar României. Felicit şi celelalte partide de opoziţie care au pus umărul la debarcarea acestui guvern eşuat” a subliniat Iohannis.

Preşedintele ţării a anunţat consultări cu partidele parlamentare pentru astăzi, de la ora 11, pentru formarea unui nou guvern: „Voi convoca partidele parlamentare mâine (vineri – n.n.), la prima rundă de consultări”.

Klaus Iohannis a mai declarat că soluţia cea mai bună pentru redarea legitimităţii Parlamentului este „întoarcerea cât mai rapidă la votul cetăţenilor, adică alegeri anticipate”: „Cea mai bună soluţie pentru redarea legitimităţii Parlamentului este, evident, întoarcerea cât mai rapidă la votul cetăţenilor, adică alegeri anticipate. Aceasta nu se poate face decât dacă există un consens în cadrul formaţiunilor parlamentare actuale. În cadrul consultărilor voi constata dacă există un consens. Din acest moment, prioritară devine punerea în aplicare a prevederilor constituţionale”.

Preşedintele ţării a spus că România are nevoie de un buget „corect” pentru anul viitor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: