În prima săptămână de supraveghere pentru sezonul 2019-2020, raportate

Peste 1500 de cazuri de viroze şi pneumonii

 Peste 1500 de cazuri de infecţii respiratorii acute şi pneumonii s-au înregistrat în judeţul Suceava în perioada 30 septembrie – 6 octombrie a.c., în prima săptămână de supraveghere a gripei, infecţiilor respiratorii acute şi infecţiilor respiratorii acute severe.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în intervalul menţionat s-au raportat 1392 de cazuri de IACRS, cu 54 de internări, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire fiind înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani, cu 442 de cazuri, şi la grupa de vârstă 2-4 ani, cu 310 cazuri.

Sursa citată precizează că alte 179 de cazuri de pneumonie s-au înregistrat în acelaşi interval în judeţ, cu 81 de internări, cele mai multe cazuri, 43, fiind raportate la grupa de vârstă 15-49 de ani şi la grupele de vârstă 5-14 ani şi peste 65 de ani, cu câte 32 de cazuri.

De menţionat este că, în perioada 30 septembrie – 6 octombrie, în judeţul Suceava nu au fost diagnosticate clinic sau prin analize de laborator cazuri de gripă.

Supravegherea infecţiilor respiratorii a debutat pe 30 septembrie a.c. pentru sezonul rece 2019-2020. Potrivit Metodologiei de supraveghere a gripei-ILI, IACRS şi SARI, cazurile de îmbolnăvire sunt raportate statistic numeric, săptămânal, de către toţi furnizorii medicali, scopul fiind de monitorizare a evoluţiei gripei şi cunoaşterea severităţii infecţiei gripale în rândul populaţiei României, astfel încât, pe baza datelor aflate în evidenţe, se recomandă măsuri şi acţiuni de sănătate publică.

Pentru supravegherea infecţiilor respiratorii, a afecţiunilor compatibile cu gripa este organizat sistemul tip santinelă, în care sunt cuprinse 14 judeţe din ţară, inclusiv Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: