Emoţii pentru preşedintele CJ Suceava la aterizarea pe aeroportul din Iaşi

O aeronavă aparţinând companiei Blue Air, care opera zborul de la München la Iaşi, la bordul căreia se afla şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut probleme la aterizare.

Potrivit Agerpres, în noaptea de marţi spre miercuri, avionul respectiv a făcut mai multe manevre în aer înainte de a ateriza pe aeroportul din Iaşi.

Explicaţiile conducerii aeroportului ieşean, survenite la ceva vreme de la aterizare, au fost că avionul a făcut un ocol în aer după ce un sistem de alarmă ar fi indicat o posibilă defecţiune la trenul de aterizare.

În cele din urmă, avionul a aterizat pe pista aeroportului, iar pasagerii au ajuns cu bine la sol.

„Un senzor de la aeronavă a arătat că sunt probleme la roata din faţă, la trenul de aterizare. Piloţii au făcut o simulare de aterizare pentru a vedea dacă sunt probleme, trenul de aterizare a reacţionat la comenzi, iar pe urmă s-a făcut aterizarea în condiţii de siguranţă. Pentru că exista posibilitatea ca acel tren de aterizare să nu fie ieşit, au intervenit toate forţele din aeroport, cât şi cele din afara aeroportului, din sistemul de situaţii de urgenţă. Dacă ar fi fost probleme la roata din faţă, avionul se putea răsturna” a declarat directorul Aeroportului Iaşi, Cătălin Bulgariu, citat de Agerpres.

Contactat telefonic, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că în avion se aflau aproximativ 200 de persoane şi că una dintre însoţitoarele de bord a anunţat că avionul nu a aterizat deoarece s-ar fi aflat o maşină pe pistă.

„A fost bine totuşi că s-a procedat aşa, pentru că nu s-a creat panică în rândul pasagerilor. Când am aterizat, fiica mea mi-a trimis un mesaj cu o captură de pe un program în care se vedea că avionul a făcut o buclă în aer înainte de a ateriza. După ce am ajuns pe pistă am văzut că erau mai multe maşini de intervenţie şi am înţeles că s-a activat codul roşu. În cele din urmă am aflat că ar fi fost vorba de o posibilă defecţiune la trenul de aterizare” a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava se întorcea de la Târgul de investiţii Expo Real din München. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: