Deputatul PNL Dumitru Mihalescul, în Parlament:

Dacă economia ţării e slabă, nici statul român nu poate să fie puternic

 PSD a sabotat constant dezvoltarea mediului de afaceri din România

 Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a susţinut o declaraţie politică în Parlament, prin care a atras atenţia asupra nevoii dezvoltării mediului de afaceri din România, subliniind că, prin capitalismul de cumetrie, PSD a sabotat constant mediul de afaceri autohton.

„Cei care mă cunosc ştiu foarte bine că nu sunt nici pe departe vreun nostalgic al vremurilor de dinainte de 1989, ci, dimpotrivă, consider că acea perioadă a fost una dintre cele mai tragice file din istoria noastră. Cu toate acestea, nu pot să nu-mi amintesc că, prin munca acestui popor, România producea şi exporta lucruri de calitate, bine primite pe piaţa românească şi pe pieţele internaţionale. Astăzi, după 30 de ani de capitalism de cumetrie promovat în 23 de ani de guvernare PSD, constatăm cu amărăciune că antreprenorii români fac faţă cu mare dificultate concurenţei deosebit de puternice din Uniunea Europeană” a spus deputatul.

El a apreciat că guvernele din ultimii 7 ani, conduse direct sau indirect de PSD, au sabotat constant dezvoltarea mediului de afaceri din România, adică a acelor mici businessuri româneşti mici şi mijlocii. „Nici nu cred că s-au străduit să facă acest lucru, pentru că întreaga istorie a PSD a fost marcată de o ură inexplicabilă faţă de proprietatea privată, faţă de oamenii cu iniţiativă şi faţă de angajaţii din sectorul privat. Reforme păguboase şi experimente nocive au dăunat deopotrivă atât agenţilor economici români, cât şi investitorilor străini. Dacă investitorii străini au avut o portiţă de scăpare, făcându-şi bagajele şi plecând către statele vecine, mai prietenoase pentru mediul de afaceri, antreprenorii români nu au avut nicio şansă să se lupte cu propriul guvern” a spus Dumitru Mihalescul.

El a subliniat că în 7 ani de creştere economică numărul de firme private care s-au confruntat cu dificultăţi a crescut într-un mod ameţitor, tocmai pentru că Guvernul a fost duşmanul, nu prietenul antreprenorilor români.

„Cum să se dezvolte bietul antreprenor român, atâta vreme cât infrastructura de transporturi este la fel de proastă ca în urmă cu 30 de ani? Cum să producă eficient întreprinzătorul nostru naţional, când el plăteşte impozite împovărătoare pe carburanţi, pe materii prime, suportă impozite apăsătoare pe salarii şi cele mai mari preţuri pentru energie din regiune? Cum să facă antreprenorul român faţă concurenţei care vine din afara ţării, atâta vreme cât agenţii economici din alte ţări sunt susţinuţi cu toată forţa de guvernele lor ca să producă eficient şi să vândă produsele cu uşurinţă” a declarat parlamentarul liberal sucevean.

El consideră că guvernele PSD au ratat şansele economice favorabile din ultimii ani, de a lua decizii corecte în favoarea dezvoltării antreprenorilor români.

„Cine se uită în datele publicate de Banca Naţională a României înţelege cât de vulnerabili sunt antreprenorii români! Astfel, mai mult de 85% dintre firmele româneşti nu ar putea să depăşească efectele unei eventuale crize economice. Mai mult decât atât, dacă ne uităm la ritmul alert în care firmele româneşti intră în insolvenţă sau sunt radiate la numai câteva luni de la înfiinţare, ne dăm seama că Guvernul nu face nimic pentru consolidarea economiei private româneşti” a subliniat deputatul liberal.

Mihalescul crede cu putere că demiterea Guvernului PSD şi instaurarea unui guvern PNL format din oameni competenţi reprezintă o oportunitate uriaşă pentru mediul de afaceri din România să primească acel sprijin pe care nu l-a primit niciodată de la PSD.

„Ceea ce n-a înţeles PSD este faptul că antreprenorii români sunt cei care muncesc din greu şi îşi asumă riscuri pentru a asigura resursele financiare din care Guvernul să poată construi infrastructură, şcoli, spitale şi să susţină principalele autorităţi ale statului. Or, cu o economie slabă, nici statul român nu poate să fie puternic” a spus Mihalescul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: