Gheorghe Flutur, după întâlnirile de la Expo Real München:

Constat o creştere a interesului investitorilor germani pentru judeţul Suceava

> Am prezentat oportunităţile de investiţie în parcurile industriale Bucovina 1 şi Siret, a făcut cunoscut şeful administraţiei judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a continuat, marţi, programul vizitei în Bavaria, având întâlniri cu investitori şi diverşi factori responsabili din administraţie şi structuri asociative germane, în cadrul Târgului Expo Real München, unde a fost prezent în fruntea unei delegaţii sucevene, pentru a reprezenta şi a promova judeţul Suceava la cel mai mare târg de investiţii din Europa.

„Astăzi (marţi – n.n.) a fost o zi plină, cu multe întâlniri şi discuţii, cu stabilirea de noi contacte şi, foarte important, cu stabilirea deja a unor acţiuni concrete în perioada următoare” a declarat preşedintele CJ Gheorghe Flutur.

El a menţionat că după întâlnirea cu reprezentanţi ai guvernului bavarez, ziua a continuat cu întâlniri la standul României şi la standurile partenerilor germani ai Expo Real München.

„Am promovat parcurile industriale Bucovina 1 din Suceava şi pe cel de la Siret, având posibilitatea să detaliez materialele de promovare cu care am mers la acest târg” a spus Gheorghe Flutur.

El a constatat că în acest an interesul investitorilor pentru România şi pentru judeţul Suceava este mai mare comparativ cu anul trecut.

„Acest interes nu este valabil doar pentru investitorii germani, ci şi pentru oameni de afaceri din toată Europa” a explicat el.

Mai mult, preşedintele CJ Suceava a spus că a avut discuţii „foarte aplicate” în domeniul turismului şi în domeniul industriei cu o delegaţie bavareză.

„Aşa cum am identificat multe similitudini între aeroporturile din Suceava şi Memmingen, astăzi (marţi – n.n.) am văzut că sunt multe similitudini între zona Bucovina şi Allgäu din Bavaria. Turiştii bavarezi ar fi interesaţi de vizitarea monumentelor UNESCO, a parcurilor naturale, de gastronomie, de tradiţii şi chiar să participe la evenimentele tradiţionale din viaţa satelor” a menţionat Gheorghe Flutur.

În acelaşi timp, preşedintele CJ Suceava a arătat că ar dori ca şi românii să viziteze Bavaria.

„Am convenit să fructificăm şi în domeniul turismului avantajul cursei Memmingen – Suceava. Vom merge pe proiecte comune de promovare a Bucovinei şi a Bavariei, a regiunii Allgäu. Vom porni şi cu un laitmotiv – bio şi tradiţional, în Bucovina şi Allgäu” a spus Gheorghe Flutur.

El a menţionat că împreună cu partenerii germani a fost găsită ca soluţie organizarea, în comun, de evenimente pe modelul celor organizate în prezent de saşi, evenimente care promovează tradiţiile şi autenticul din aceste zone. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: