Autorităţile din Fălticeni au semnat contracte de finanţare pentru reabilitarea a două clădiri emblematice din localitate

Primarul de Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, a semnat, ieri, contractele de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea a două clădiri importante din municipiul Fălticeni.

Şeful administraţiei locale a fost însoţit la Bucureşti de deputatul fălticenean Alexandru Rădulescu, în calitate de iniţiator şi susţinător al unuia dintre aceste proiecte, arată un comunicat de presă al Primăriei Fălticeni.

La sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, în prezenţa subsecretarului de stat Cristian Şologon, a fost semnat contractul de finanţare pentru „Restaurarea monumentului istoric Muzeul Fălticenilor Vasile Ciurea”, care se va derula prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cu o valoare a investiţiei de 2.698.957,48 lei.

În această clădire, construită în anul 1853, a funcţionat, începând din anul 1930, Muzeul Fălticenilor (constituit în anul 1919). În prezent, în clădirea monument istoric îşi desfăşoară activitatea Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”.

Sursa transmite că proiectul de reabilitare a fost iniţiat, în contextul Centenarului Marii Uniri, de către deputatul Alexandru Rădulescu, în perioada în care a fost consilier personal al primarului Gheorghe Cătălin Coman, ulterior acesta susţinând obţinerea finanţării în calitate de parlamentar.

Al doilea proiect a fost semnat la sediul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, pentru „Reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale «Ion Irimescu».

Finanţarea, în valoare de 2.765.856,08 lei, este asigurată prin Fondul de Dezvoltarea şi Investiţie.

Clădirea are destinaţia de şcoală încă din jurul anului 1897. În prezent aici învaţă peste 800 de copii din Fălticeni.

„Restaurarea clădirilor importante ale Fălticeniului continuă să fie una dintre direcţiile prioritare ale Primăriei Fălticeni. Este şi cazul contractelor de finanţare pe care le-am semnat astăzi (ieri – n.n.) la Bucureşti. Clădirea Bibliotecii Municipale, cunoscută concitadinilor noştri ca fost muzeu al Fălticenilor – «Vasile Ciurea», şi Şcoala Gimnazială «Ion Irimescu» sunt două clădiri emblematice ale localităţii noastre. Valoarea finanţării pentru cele două proiecte depăşeşte un milion de euro, fiind asigurată din fonduri guvernamentale.

Ţin să le mulţumesc celor care au susţinut alocarea fondurilor pentru aceste proiecte importante ale municipalităţii. În special, vreau să remarc implicarea domnului Rădulescu în obţinerea finanţării pentru reabilitarea Muzeului Fălticenilor, proiect pe care l-a iniţiat în perioada în care l-am avut colaborator direct la Primărie” a declarat Gheorghe Cătălin Coman.

„Mă bucur că, într-o perioadă în care agenda publică este ţinută doar de ştiri despre cine trădează, cine înşală, cine nu respectă angajamentele faţă de propriii alegători, se întâmplă şi lucruri care reprezintă normalitatea. Se întâmplă ca persoanele care au fost desemnate să reprezinte comunităţile locale, fie în primării, fie în Parlamentul României, să-şi respecte cuvântul dat, aşa cum se întâmplă în cazul multelor realizări ale municipiului Fălticeni” a declarat la rândul său Alexandru Rădulescu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: