Şeful CAS Suceava a lansat propunerea ca medicii specialişti să poată elibera prescripţiile medicale pentru persoanele asigurate

> Este vorba despre persoanele care au o boală cronică confirmată, internate în regim de spitalizare continuă, pe baza unei adeverinţe tipizate eliberate de spital

Pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în secţiunea „Transparenţa decizionala 2019”, a fost publicat şi se află în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2020 – 2023.

Preşedintele-director general al CAS Suceava, Claudiu Cobuz, anunţă că a înaintat propunerile de modificare a acestui act normativ, referitor la completarea documentelor necesare a fi transmise la contractarea serviciilor medicale, precum şi posibilitatea de eliberare de către medicii specialişti a prescripţiilor medicale pentru persoanele asigurate, care au o boală cronică confirmată, internaţi în regim de spitalizare continuă, pe baza unei adeverinţe tipizate eliberată de spital.

De asemenea, s-a propus implementarea prevederilor legale în vigoare (Legea nr. 128/2018 pentru completarea art. 386 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, modificată prin Ordonanţa nr.9/2019), care permit ca un medic specialist, care nu are încheiat un contract de furnizare de servicii medicale cu CAS, să poată elibera pacienţilor pe care-i consultă bilete de trimitere pentru specialităţi clinice, biletele de trimitere pentru investigaţii paraclinice (analize de laborator, radiologie, imagistică) şi reţete pentru medicamente cu sau fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, suportate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate. În judeţul Suceava sunt peste 500 medici specialişti, dintre care 70% sunt în contract cu CAS Suceava. Înregistrăm astfel un deficit de medici specialişti în contract cu CAS Suceava la nivelul judeţului, fapt care afectează direct accesul asiguraţilor la aceste servicii medicale, a arătat Claudiu Cobuz.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: