Nu a ţinut cont de cei cinci copii...

Ordin de protecţie după ce şi-a transformat soţia în sac de box

Violenţa în familie continuă să rămână o problemă destul de mare cu care judeţul Suceava se confruntă în continuare. Cel mai recent ordin de protecţie, în acest sens, a fost emis de oamenii legii din Marginea. Asta după ce lucrătorii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 3 Marginea au fost sesizaţi de o femeie în vârstă de 42 ani, din comuna Burla, cu privire la faptul că este agresată de soţul ei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că femeia locuieşte împreună cu soţul şi cinci dintre copiii lor dar, în ultima perioadă, soţul este agresiv, nefiind pentru prima dată când femeia devine sacul de box al bărbatului. La fel s-a întâmplat şi în momentul în care persoana vătămată se afla în locuinţă, împreună cu mai mulţi minori dar, la un moment dat, în locuinţă şi-a făcut apariţia soţul, în vârstă de 46 ani, care, pe fondul unei stări de nervozitate, a început să o lovească pe partenera de viaţă, moment în care au intervenit copiii acestora şi au aplanat conflictul. Persoana vătămată nu a depus la acel moment plângere penală pentru cele întâmplate. Ulterior, femeia a fost din noua agresată de către soţ.

Ordinul de protecţie se impunea

Având în vedere aceste acte de violenţă, victima a decis să anunţe telefonic un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 3 Marginea, solicitând emiterea unui ordin de protecţie provizoriu. După aplicarea chestionarului de risc, a fost emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de bărbatul de 46 de ani, începând cu data de 7.10.2019, ora 17, pe o perioadă de 5 zile.

„Agresorului i-au fost aduse la cunoştinţă obligaţiile pe care le are ulterior emiterii ordinului de protecţie provizoriu, acesta fiind evacuat din imobil iar în cauză a fost întocmit şi un dosar penal sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de violenţă în familie”, ne-a declarat comisar-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Orice victimă poate solicita ajutorul

Reamintim că intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNAU) – 112, formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie de către persoanele implicate în actele de violenţă domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violenţă domestică sau de către alte persoane. Ordinul de protecţie provizoriu se emite de poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: