Gheorghe Flutur a discutat la Ministerul Construcţiilor, Locuinţei şi Infrastructurii din Bavaria despre cooperarea pe viitor, dar şi despre o viziune pe termen lung în domeniu

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, marţi dimineaţa, discuţii la München cu reprezentanţi ai Ministerului Construcţiilor, Locuinţei şi Infrastructurii.

Landul german Bavaria are 2.500 km de autostradă, din cei 13.000 km ai Germaniei.

El a spus că în cadrul întrevederii cu reprezentanţii acestui minister s-a discutat despre expertiza şi experienţa germană în construcţia de drumuri, autostrăzi, aeroporturi şi căi ferate.

„Am discutat despre posibile colaborări pe viitor în construcţii şosele, inclusiv rute ocolitoare, spitale, terminal aeroport, blocuri de locuinţe, infrastructură apă-canal, reţele de gaz metan, pârtii de schi, parcări subterane şi supraterane” a spus Flutur.

În urma discuţiilor, preşedintele CJ Suceava a concluzionat că, pentru o dezvoltare a domeniului, unităţile administrativ teritoriale vor trebui să-şi întărească compartimentele de construcţii şi infrastructură, prin descentralizare şi externalizare.

În al doilea rând, el a arătat că este obligatorie o viziune, o strategie pe termen lung în domeniu şi a exemplificat cu Bavaria, care are prevăzută pentru anul 2027 schimbarea garniturilor de vagoane care circulă în prezent pe calea ferată.

Preşedintele Gheorghe Flutur a mai remarcat că în ceea ce priveşte licitaţiile un lucru foarte interesant este că lucrările mici se atribuie unor firme mici, în timp ce firmelor mari li se atribuie lucrările mai mari, complexe, de anvergură.

Delegaţia suceveană care se află în aceste zile în Bavaria va continua discuţii cu mediul de afaceri german la standul României de la Târgul Expo Real din München. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: