„E o chestiune de ore până când Guvernul Dăncilă va trece în istoria nefastă a ţării”

> Ioan Bălan a prezentat în Parlament principalele priorităţi liberale pentru judeţele Moldovei, între care construirea rapidă a infrastructurii de transport

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a prezentat într-o declaraţie politică în Parlament principalele priorităţi liberale pentru judeţele Moldovei după ce Guvernul PSD va fi demis prin moţiune de cenzură.

„Este numai o chestiune de ore până când Guvernul Dăncilă va deveni o parte din istoria nefastă a României. Ne vom aduce aminte cu ruşine de această perioadă pe care a traversat-o ţara noastră. De 7 ani de când PSD conduce România, niciun proiect major de dezvoltare nu a fost pus în aplicare, nici la nivel naţional şi nici pentru cele mai slab dezvoltate regiuni ale ţării” a declarat Ioan Bălan.

Potrivit lui, discrepanţele uriaşe de dezvoltare între Moldova şi Oltenia, pe de o parte, şi Bucureşti, Cluj, Oradea, Alba Iulia, pe de altă parte, au generat şi generează frustrări sociale în rândul cetăţenilor români.

„Cum credeţi că se simt moldovenii când văd cum se dezvoltă Capitala sau părţi importante din Transilvania, iar la noi sărăcia se acutizează de la o zi la alta? Cum credeţi că se simt moldovenii când văd că salariul mediu este la noi pe jumătate faţă de zonele dezvoltate ale ţării?” a întrebat retoric Ioan Bălan.

El a subliniat că una dintre minciunile purtate prin gurile tuturor reprezentanţilor PSD spune că PNL nu are program pentru guvernarea ţării şi nu are oameni competenţi pentru a conduce ţara.

„Am spus în dese rânduri că mare parte dintre măsurile liberale sunt deja concretizate în proiecte legislative depuse de noi în Parlament şi care sunt blocate sau respinse de PSD. În ceea ce priveşte echipa liberală, recunosc faptul că nu avem niciun coleg care să se ridice la nivelul de analfabetism funcţional şi incompetenţă de care dă dovadă Viorica Dăncilă. Noi nu avem printre noi niciun Florin Iordache, niciun Fifor, niciun Bădălău sau Genunche. În PNL avem oameni ca Gheorghe Flutur, Ilie Bolojan, Emil Boc, Mircea Hava, Ion Lungu şi mulţi alţii, despre care nu voi vorbi eu, despre care nu voi face eu caracterizări, ci voi lăsa faptele lor să vorbească de la sine. Oricine poate să constate ce au făcut aceşti liberali în comunităţile pe care le conduc, deşi Guvernul i-a împiedicat cu toată forţa să-şi realizeze planurile” a spus deputatul liberal sucevean.

Ioan Bălan a precizat că soluţiile liberale pentru scoaterea Moldovei din subdezvoltare sunt simple, de bun simţ şi cuprind exact acele direcţii pentru care PSD nu a mişcat un deget.

El a exemplificat cu trei dintre priorităţile PNL pentru judeţele din Moldova.

„Vom demara construirea, în termene record, a infrastructurii de transport rutier şi feroviar. Sunt 3 proiecte pe care le aşteptăm de zeci de ani: Autostrada Unirii, Autostrada Moldovei şi calea ferată Siret – Suceava – Bucureşti. Acestea sunt primele noastre priorităţi. Conectând Moldova la Bucureşti şi la Vestul Europei, dăm şansă unei creşteri economice puternice şi pentru regiunea noastră. Luaţi exemplul autostrăzii Cernavodă-Constanţa, care, după ce a fost construită de Emil Boc, iar apoi inaugurată parţial în 2011 şi integral în anul 2012, PIB-ul judeţului Constanţa a crescut de 2-3 ori mai repede decât PIB-ul naţional. Asta vrem şi noi pentru Moldova” a spus Bălan.

El spune că o altă prioritate liberală pentru Moldova o reprezintă atragerea marilor investiţii private în regiune, astfel încât să creăm locuri de muncă foarte bine plătite la noi acasă şi să împiedicăm, astfel, exodul tinerilor către Occident.

„O a treia prioritate o reprezintă canalizarea tuturor fondurilor europene gratuite către proiecte de dezvoltare locală: modernizarea tuturor şcolilor, modernizarea şi dotarea tuturor unităţilor sanitare, extinderea reţelelor de utilităţi – apă, canalizare, gaze naturale şi comunicaţii – în toate localităţile rurale şi urbane din Moldova” a mai declarat deputatul liberal sucevean.

Ioan Bălan a subliniat că, pentru a pune în aplicare aceste măsuri, România are nevoie de un guvern competent, de o echipă de profesionişti, pe care numai PNL poate să le ofere ţării. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: