Cântăreaţa Sia a mărturisit că suferă de sindromul Ehlers-Danlos şi alte afecţiuni

Cântăreaţa australiană Sia a mărturisit că suferă de durere cronică cauzată de o afecţiune neurologică, precum şi de o boală a ţesutului conjunctiv cunoscută sub denumirea de sindromul Ehlers-Danlos, informează marţi DPA.

Într-un rar moment de sinceritate, artista, cunoscută pentru discreţia privind propria persoană şi înfăţişare, a făcut această mărturisire pe contul său de Twitter, urmărit de milioane de persoane, încurajându-i pe cei care se confruntă cu aceleaşi probleme de sănătate.

Interpreta hitului „Chandelier” a revenit duminică noapte cu detalii despre acest sindrom care, potrivit Institutelor Naţionale de Sănătate (NIH), poate avea drept efecte secundare de la o uşoară slăbire a articulaţiilor la complicaţii ce pot pune viaţa în pericol. Mulţi dintre pacienţii diagnosticaţi cu Ehlers-Danlos „au pielea sensibilă, cu aspect de catifea, extrem de elastică şi fragilă” şi sunt predispuşi la vânătăi, a precizat NIH.

Sia a oferit informaţii suplimentare referitoare la problemele sale neurologice şi de sănătate mintală, precizând că intenţionează să ia o pauză din activitatea muzicală pentru a urma un tratament pentru sindromul de stres posttraumatic (PTSD) complex.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI