Luna Diasporei va deveni luna RePatriot din 2020

> Gheorghe Flutur anunţă că vrea să ducă Bucovina peste Oceanul Atlantic

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat duminică lucrările Summitului RePatriot, încheiat în acea zi la Gura Humorului, ca fiind „un mare câştig pentru Bucovina”.

„A fost un mare câştig acest Summit RePatriot de la Gura Humorului, pentru că am avut în zonă circa 200 de oameni importanţi din diaspora, din toată lumea, care s-au întâlnit şi au discutat investiţii pentru România. Am văzut oameni care au o pregătire si o experienţă excepţională în diverse domenii” a menţionat Gheorghe Flutur.

El speră ca toate discuţiile purtate la Gura Humorului să se materializeze în cele din urmă în câteva investiţii, mai ales în sectorul turistic al judeţului.

„M-am gândit pe turism la Masivul Rarău, pe care îl deschidem, facem acum şi cel de al treilea drum şi ce ar însemna investiţii în turism venite la acest nivel? Pentru că aici am văzut oameni care discută de cifre de afaceri absolut remarcabile şi care conduc sute sau chiar mii de salariaţi” a subliniat şeful executivului judeţean sucevean, care a anunţat că ia în calcul pentru perioada următoare o „posibilă prezenţă a Bucovinei la târguri de peste ocean, din SUA”.

Flutur a ţinut să anunţe că, începând cu anul 2020, Luna Diasporei va fi organizată sub egida RePatriot.

„Anul viitor vrem, sub această egidă şi siglă, RePatriot, să organizăm toate evenimentele mari din Luna Diasporei. Şi mă refer la Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei, unde oamenii din RePatriot ar urma să aducă alţi prieteni să participe la acest festival, dar şi la alte evenimente cum ar fi Pelerin în Bucovina, Festivalul Păstrăvului, Rock Castle ş.a.m.d. Mi-a plăcut foarte mult ideea lor, că cei 5 milioane de români din diaspora dacă mai aduc un prieten din ţara în care lucrează înseamnă 10 milioane de turişti în România. Şi eu cred că o bună parte dintre ei şi în Bucovina” a subliniat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: