40 de ani de existenţă a coralei bărbăteşti „Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc

 Timp de două zile, iubitori de muzică corală din Câmpulung Moldovenesc şi din alte localităţi au trăit momente de adevărată încântare spirituală, prilejuite de aniversarea a 40 de ani de existenţă a coralei bărbăteşti „Bucovina” (înfiinţată în 1979 în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung Moldovenesc).

Manifestarea a debutat cu o slujbă de pomenire la Biserica „Sf. Petru şi Pavel” din localitate, oficiată pentru cei treizeci şi şase corişti plecaţi de-a lungul anilor, în veşnicie.

La biserica catolică din localitate, în zilele de 4 şi respectiv 5 octombrie, au fost prezentate concerte corale de înaltă ţinută, nu numai de către formaţia sărbătorită şi respectiv corul mixt „Academica Bucovina” conduse de prof. Emil Forfotă (solişti Irina Maria Niga, Gheorghe Ghenghea, Adrian Voloşeniuc), ci şi de invitaţi de marcă din ţară. Astfel, în prima zi a cântat, cu deosebire muzică religioasă, corala „Andrei Mureşanu” din Bistriţa, dirijată de prof. arhidiacon Cornel Pop.

 La momentul aniversar de a doua zi, formaţia sărbătorită a fost onorată de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi oameni de cultură din oraş care au evidenţiat activitatea atât a coralei cât şi a dirijorului Emil Forfotă, cetăţean de onoare al oraşului. Au vorbit cu acest prilej primarul Mihăiţă Negură, şi subsemnata, fost director al Casei de Cultură şi fondator al acestei activităţi, precum şi cei care au avut un rol important în evoluţia şi succesele pe plan naţional şi peste hotare ale coralei, dirijorul prof. Emil Forfotă, Gheorghe Nedelcu, unul dintre primii corişti şi preşedintele corului. Despre activitatea acestei prestigioase formaţii a vorbit şi a scris, în program, preşedintele Asociaţiei Naţionale Corale din România, renumitul dirijor, cunoscut în ţară şi în lume, Voicu Ienăchescu: „Formaţia pe care o sărbătorim azi a încântat de-a lungul celor patruzeci de ani de activitate atât publicul din România, cât şi din multe alte ţări unde a lăsat întotdeauna o impresie deosebită. Se cuvine să-i felicităm şi să le urăm «La mulţi ani corului» şi celui care este un profesionist al baghetei, prof. Emil Forfotă.” Oaspetele l-a felicitat de asemenea pe Gelu Nedelcu, preşedintele corului pentru aportul său la toate acţiunile Asociaţiei Naţionale Corale din România, înmânându-le celor sărbătoriţi, prin secretara asociaţiei, plachete şi diplome de onoare. De asemenea, au primit diplome de onoare atât coriştii prezenţi cât şi cei care au activat prin ani, precum şi susţinătorii formaţiei.

Ziua aniversară a fost încheiată de un concert de vis oferit participanţilor de către renumitul cor de cameră „Preludiu” din Bucureşti, dirijat de Voicu Enăchescu (solişti Irina Ionescu şi Marius Nine).

A fost un moment cu adevărat înălţător care nu va putea fi uitat de numerosul public participant.

P.S. Vom reveni cu amănunte privind activitatea acestei corale, a dirijorului şi a celor care au contribuit prin ani la evoluţia sa, printre care Vasile Tanu, Gheorghe Nedelcu şi alţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: