Gheorghe Flutur, la Summitul RePatriot:

„Trebuie să dăm oameni politici mai buni, să concediem mediocritatea, să facem ceva mai mult pentru România”

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat în deschiderea lucrărilor de la Summitul RePatriot, desfăşurat la Gura Humorului, că principala sa preocupare pentru următoarea perioadă va fi modernizarea urgentă a infrastructurii rutiere judeţene, dar şi urgentarea demarării construirii de autostrăzi în zona Moldovei, care să facă legătura cu Bucureşti şi cu vestul Europei. „Facem cu maşina 7 ore de la Bucureşti. Un metru de autostradă nu ne va putea ajuta, sperăm mai mulţi metri de autostradă şi kilometri să avem în perioada următoare. Cred că astea sunt cele mai mari proiecte ale noastre” a spus Gheorghe Flutur.

El s-a plâns celor prezenţi de faptul că Suceava a devenit, într-un mod nefericit, „exportator de forţă de muncă”, dar a arătat că există deja o strategie de readucere a „diasporei” în judeţ, pe care Consiliul Judeţean a început să o pună în aplicare.

„Am devenit exportatori de forţă de muncă de diasporă şi avem vină cei care suntem acasă, în măsuri diferite, dar o avem şi trebuie să ne-o asumăm pentru că foarte multă lume nu a plecat de aici de bine, a plecat pentru că nu a avut încotro. De aceea, îmi aduc minte că în anul 2016, am lansat acest proiect Luna diasporei – Bucovina. Unii m-au criticat dar cred că am făcut nişte lucruri interesante.

 Primul care mi s-a părut interesant a fost această ramură, de comunicare cu dumneavoastră cei plecaţi dincolo, care de multe ori e incomodă. Am reuşit să deschidem linii aeriene de pe aeroportul Suceava, din sudul Bucovinei. Suceava în ultimii ani a crescut. Aveam 30-35 mii de pasageri pe an. Anul acesta depăşim 400 de mii, ne ducem la jumătate de milion. Gândiţi-vă că suntem o zonă din nord-estul României şi asta înseamnă dinamică. Şi mult s-a făcut datorită diasporei” a mai spus preşedintele CJ Suceava.

Din punctul de vedere al lui Gheorghe Flutur, problema cea mai mare a investitorilor potenţiali este lipsa unei infrastructuri rutiere moderne care să permită deplasarea de mărfuri şi persoane cât mai rapid în orice colţ al ţării.

„Sperăm să facem şi şosele ca să veniţi mai uşor. Altfel, e doar o poveste de simpozion – întoarceţi-vă acasă. Eu sunt foarte realist. Întorsul acasă şi investitul se leagă de infrastructură. Aici, trebuie să ne suflecăm, să dăm oameni politici mai buni, mai competenţi, să concediem mediocritatea, să facem ceva mai mult pentru România” a conchis Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Da, de acord cu concedierea mediocrilor! Ar putea incepe cu mwdiocrul de BALAN, care a ajuns parlamentar sustinut chiar de FLUTURE! Iar cu locurile de munca pentru suceveni doar GARGARA!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: