Sucevenii pot să îşi achite parcarea printr-o aplicaţie pentru telefonul mobil

> Lucian Harşovschi: Suceava se află într-o etapă de tranziţie către statutul de oraş intelligent

 Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi anunţă că, începând cu luna aceasta, sucevenii pot să îşi achite simplu şi uşor parcarea autovehiculelor în parcările cu plată ale municipiului, folosind o aplicaţie de mobil dedicată, „Suceava Parking”, prin intermediul cardurilor bancare, respectiv prin sms.

„Suceava se află într-o etapă de tranziţie către statutul de oraş inteligent, cea a includerii tehnologiei moderne în utilizarea serviciilor publice. În acest sens aplicaţia recunoaşte zona, afişează tariful aferent acesteia, emite notificări în momentul plăţii unui tichet, înainte cu 5 minute de expirarea lui şi în momentul expirării acestuia” a arătat Lucian Harşovschi.

„Suceava Parking” este disponibilă pentru telefoane mobile cu sistem de operare IOS sau Android, iar operaţiunile sunt securizate, tranzacţiile fiind realizate prin intermediul unui procesator de plăţi.

Potrivit viceprimarului, se pot adăuga mai multe numere de înmatriculare şi selecta doar unul, pe cel al autoturismului pentru care se face parcarea.

Etapele utilizării aplicaţiei: 1. Descarcă aplicaţia „Suceava Parking” din Android Play Store sau din App Store; 2. Creează un cont în aplicaţie folosind un utilizator valid de email; 3. Adaugă sau selectează numărul de înmatriculare dorit; 4. Alege zona în care se doreşte parcarea; 5. Alege perioada pentru care se doreşte parcarea; 6. Selectează metoda de plată: card sau SMS; 7. Plăteşte.

Pentru a plăti parcarea fără a folosi aplicaţia dedicată, se poate transmite un SMS direct la numărul de telefon 7442. Toate detaliile sunt afişate la loc vizibil, în zona de parcare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: