Rotary Club Suceava Cetate – un nou club „în sprijinul comunităţii sucevene”

 Vineri, în sala de conferinţe a Muzeului de Istorie din Suceava, a avut loc o conferinţă de presă prilejuită de lansarea oficială a unui nou club rotarian la Suceava, Rotary Club Suceava Cetate. Au participat Marian Neagoe, al 20-lea guvernator al Districtului 2241 – România şi Republica Moldova, Ovidiu Coş, fost guvernator districtual, Viorel Bunea, reprezentantul special al guvernatorului pentru înfiinţarea Clubului Suceava Cetate, şi Ancuţa Dumitraş, preşedinte fondator al noului club rotarian de la Suceava.

Guvernatorul în exerciţiu, medicul Marian Neagoe, a salutat apariţia la Suceava a unui nou club, „un club de prieteni, care îşi propune să fie de folos societăţii bucovinene, să facă proiecte pentru societate, care să ajute oamenii în viaţa lor de zi cu zi”, a felicitat-o pe Ancuţa Dumitraş pentru „onoarea şi privilegiul de a fi primul preşedinte al acestuia” şi a apreciat că toate cele cinci cluburi Rotary care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Suceava, cu o tradiţie de peste 20 de ani, „sunt un exemplu pentru districtul nostru”.

„Misiunea pe care ne-o asumăm este aceea de a dezvolta noi orizonturi în cadrul comunităţii, prin derularea de proiecte acolo unde este necesar, fără a ne substitui sistemului de învăţământ sau părinţilor, ci venind în completarea acestora”. „Credem în noi, preţuim oamenii şi încurajăm diversitatea” a afirmat preşedinta noului club sucevean, Ancuţa Dumitraş. „Suntem pregătiţi să oferim tot ceea ce este mai bun comunităţii” a adăugat ea.

Anticipând o posibilă întrebare, Viorel Bunea s-a referit la motivele care au stat la baza înfiinţării celui de-al doilea club Rotary în Suceava. A ţinut să precizeze că Rotary este membru fondator al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi că este singura organizaţie non-guvernamentală cu drept de vot la ONU. „Ca urmare, mesajele pe care le aducem noi din partea comunităţii au puterea de a intra în atenţia opiniei mondiale prin reprezentanţii noştri în acel for. Tocmai de aceasta, numărul de cluburi este tot mai mare, în ideea de a avea o cât mai bună reprezentativitate, de a aduna în cadrul lor oameni care cunosc foarte bine necesităţile comunităţii, care să acţioneze pentru a ne duce la capăt misiunea de rotarieni”.

Ovidiu Coş s-a referit la proiectele organizaţiei care, la nivel mondial, cuprinde peste 1,2 milioane de membri, fiind „cel mai mare grup de servire din lume, organizaţia cea mai credibilă pe platoul caritabil”. Între ele, eradicarea poliomielitei, proiect început în 1984 şi dus la bun sfârşit, boala fiind eradicată în proporţie de 99,9 la sută. Precizând că în districtul 2241 există peste 130 de cluburi Rotary, din care fac parte peste 3500 de rotarieni, acesta şi-a manifestat satisfacţia că la Suceava se naşte un nou club, în care Rotary International îşi pune mari speranţe, un club în care membrii acestuia „vor servi comunitatea 24 din 24 de ore, vor servi pe altarul organizaţiei mai presus de sine, aşa cum este şi deviza acesteia. Vom încerca să facem bine în comunităţile în care suntem, trăim, muncim”.

Rotary Club Suceava Cetate este format 25 de specialişti din diverse domenii de activitate. Evenimentul de cartare a noului club, care a avut loc în perioada 3-6 octombrie, s-a bucurat de o susţinere şi o participare numeroasă, fiind prezenţi la eveniment peste 150 de rotarieni de la mai mult de 20 de cluburi din ţară şi din Republica Moldova.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: