Senatorul PNL Constantin Daniel Cadariu:

PSD fură din nou bani din bugetele locale ale primăriilor sucevene

Senatorul PNL Constantin Daniel Cadariu a acuzat, joia trecută, printr-un comunicat de presă actualul Guvern al României că îşi bate joc de majoritatea primăriilor sucevene care fac parte din proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”.

Cadariu a arătat că multe primării din judeţ, inclusiv cu primari PSD, se află în continuare în pragul falimentului din cauza acestui proiect, deşi Guvernul României a anunţat că le va aloca sumele de bani pentru plata ratelor şi dobânzilor la creditul contractat.

Senatorul liberal sucevean a precizat că, la ultima rectificare bugetară, Guvernul României şi-a bătut efectiv joc de mai mult de jumătate din primăriile din componenta de gaze naturale a proiectului, având în vedere că nu au primit nici măcar un leu pentru a achita ratele şi dobânzile la credit.

„Ne amintim faptul că, la ultima lor vizită în judeţul Suceava, la Fălticeni, atât Viorica Dăncilă, cât şi Eugen Orlando Teodorovici au anunţat în mod oficial că actualul Guvern a rezolvat problema datoriilor pe care le au primăriile sucevene” în cadrul proiectului menţionat, a declarat acesta.

Daniel Cadariu a apreciat că premierul anunţase că această problemă a fost complet rezolvată de Guvern, ea fiind completată de ministrul Finanţelor, care a declarat la vremea respectivă că vor fi alocate fonduri atât pentru primăriile din proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu” care au plătit pentru creditul contractat, dar şi cele nu au plătit ratele şi dobânzile.

Potrivit senatorului liberal, ministrul Eugen Orlando Teodorovici dădea asigurări de la Fălticeni că rectificarea bugetară va asigura toţi banii necesari şi că primarii localităţilor care fac parte din acest proiect şi care nu au beneficiat de investiţii în reţele de gaz metan nu mai au niciun fel de obligaţie să plătească. Mai mult, ministrul explica primarilor care au plătit rate şi dobânzi degeaba vor primi toţi banii înapoi, iar pentru cei care nu au plătit încă, statul le va stinge aceste obligaţii.

În realitate, consideră Cadariu, PSD şi Guvernul condus de Viorica Dăncilă i-a pedepsit grav pe unii primari de localităţi care fac parte din componenta de gaz metan, în condiţiile în care la ultima rectificare bugetară primăriile care au fost de bună-credinţă şi au plătit rate şi dobânzi pentru creditul contractat în proiectul „Utilităţi şi mediu” nu au primit niciun ban pentru a-şi recupera aceste sume.

„Prin rectificarea bugetară, Guvernul a acordat sume doar anumitor primării care sunt pe componenta de gaz şi care aveau sume restante de plată la rate şi dobânzi. Pentru toate celelalte primării care au fost corecte şi şi-au plătit la timp ratele şi dobânzile, PSD nu a alocat nimic. Iar în această situaţie se află un număr impresionant de primării PSD, aceşti primari fiind extrem de nemulţumiţi pe propriul lor Guvern care îi lasă fără sume importante de bani” a transmis Daniel Cadariu.

El a specificat că în această situaţie se află oraşele Cajvana, Dolhasca, Liteni, Milişăuţi, Vicovu de Sus şi comunele Arbore, Baia, Bogdăneşti, Boroaia, Bosanci, Buneşti, Cornu Luncii, Dărmăneşti, Dolheşti, Dorneşti, Forăşti, Grăniceşti, Horodniceni, Mălini, Mitocu Dragomirnei, Păltinoasa, Pătrăuţi, Pojorâta, Poiana Stampei, Rădăşeni, Rîşca, Siminicea, Todireşti, Udeşti, Valea Moldovei, Volovăţ şi Zvoriştea.

„Pentru toate aceste primării, cuvântul premierului Viorica Dăncilă şi al ministrului Orlando Teodorovici nu a însemnat nimic, ele fiind în continuare într-o situaţie financiară dezastruoasă, din cauza unui proiect care este tot marca PSD” a mai arătat senatorul Constantin Daniel Cadariu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: