Gheorghe Flutur:

Nu este suficient metrul de autostradă de la Suceava

> Klaus Iohannis este garantul că Moldova se va uni cu celelalte provincii, iar autostrăzile dezvoltării Moldovei trebuie să devină şi autostrăzile întoarcerii diasporei acasă

 Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la adunarea regională PNL organizată la Iaşi, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, că majoritatea românilor din judeţele Moldovei este pregătită să îl voteze din nou.

„Eu am participat la strângerea de semnături şi le mulţumesc colegilor noştri că au strâns multe semnături într-o lună de zile. Am găsit o populaţie a Moldovei care este pregătită să vă dea un nou mandat în mare majoritate. O spun la modul sincer pentru că obişnuiesc să discut la firul ierbii cu oamenii” a transmis Gheorghe Flutur preşedintelui Iohannis.

Flutur a mai declarat că regiunea de nord-est este cea mai mare din România şi are circa 4 milioane de locuitori, dar săracă.

„Este o regiune care la absorbţie stă bine. Sunt oameni harnici, sunt oameni întreprinzători. Ce folos, pentru că a fost tratată diferenţiat şi izolată. Lipseşte infrastructura şi e greu să-i ajungi pe vecinii tăi când ai 60% din PIB, din cauza subfinanţării. Atunci oamenii îşi pun speranţa în preşedintele Klaus Iohannis şi într-o Românie normală” a spus Flutur.

Preşedintele PNL Suceava a arătat că, în primul rând, e nevoie de autostrăzi care să lege Moldova de celelalte provincii. „Noi am exportat, din păcate, peste jumătate de milion de oameni la muncă în străinătate şi asta nu e laudă. Poate că aceste autostrăzi s-ar putea chema şi autostrăzile întoarcerii diasporei acasă” a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a spus că moldovenii văd în Klaus Iohannis un garant al acestor legături ale Moldovei cu celelalte provincii pentru că preşedintele României şi în CSAT a discutat apăsat acest lucru, şi a tras de mânecă Guvernul să prindă fonduri, anul trecut, pentru autostrada A 8 şi nu a fost ascultat, dar a şi primit societatea civilă şi a spus că este alături de acest proiect.

„Nu este suficient metrul de autostradă de la Suceava. E nevoie de iniţiativă. Este garantul Klaus Iohannis pentru Moldova şi acesta trebuie să fie cuvântul de ordine în cinci săptămâni pentru ca echipa preşedintelui Klaus Iohannis să ne lege de celelalte provincii istorice” a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: