Rugbi, Divizia Naţională

CSM Bucovina Suceava, victorie de moral cu Griviţa Roşie

> În cadrul etapei a II-a, CSM Bucovina Suceava – Griviţa Roşie Bucureşti 20-17 (17-12)

 Stadionul „Constantin Vlad” din lunca Sucevei a găzduit, la finele săptămânii trecute, primul meci pe teren propriu pentru CSM Bucovina Suceava din sezonul competiţional 2019-2020 al Diviziei Naţionale de rugbi. După ce în prima etapă de campionat sucevenii au pierdut destul de clar la Bârlad, în această a doua rundă ei au fost hotărâţi să-şi valorifice avantajul terenului propriu în faţa grupării Griviţa Roşie Bucureşti. De menţionat faptul că oaspeţii veneau după un succes în faţa grupării RC Gura Humorului.

La fel ca şi altă dată, pământul bucovinean parcă le oferă puteri magice gazdelor în luptă cu adversarii. Încurajaţi de adevăraţii iubitori ai jocului cu balonul oval din Suceava, elevii antrenorului Marius Colţuneac au atacat din primul minut şi au avut câştig de cauză din start. La chiar prima fază ofensivă, Sabin Creţu a găsit o breşă în apărarea bucureştenilor şi a culcat balonul în terenul de ţintă al acestora. A fost 7-0 pentru CSM Bucovina Suceava pentru că acelaşi jucător a transformat eseul.

Oaspeţii, cu o linie de „treisferturi” mai tehnică au replicat câteva minute mai târziu şi mijlocaşul la grămadă a pătruns ca prin „brânză” în defensiva sucevenilor şi a marcat eseu. Tot el a transformat şi scorul a devenit 7-7.

Cu un pachet de înaintare mai puternic, gazdele au revenit în atac şi Borş a reuşit a doua încercare pentru suceveni. Sabin Creţu a transformat şi CSM Bucovina Suceava conducea cu 14-12. Profitând de o nouă nesincronizare în apărare, Griviţa Roşie a marcat şi ea un nou eseu, netransformat însă.

Pe finalul primei reprize, Sabin Creţu a transformat o lovitură de pedeapsă şi scorul la pauză în întâlnirea CSM Bucovina Suceava – Griviţa Roşie Bucureşti a fost 17-12.

Cât a mai avut energie pe atac, formaţia suceveană a presat şi a reuşit să obţină o lovitură de pedeapsă foarte aproape de buturile bucureştenilor. Bine sfătuiţi de antrenorul lor Marius Colţuneac, jucătorii suceveni au ales să nu joace în margine, ci să transforme cu siguranţă pentru trei puncte. La 20-12, gazdele erau în acest fel protejaţi oarecum de un eventual eseu transformat al oaspeţilor care ar fi valorat doar 7 puncte.

Cum şi oaspeţii şi-au dat seama că le trebuie mai mult pentru a înfrânge rezistenţa gazdelor, au atacat în valuri. În ultimele circa zece minute ale partidei disputa a fost dramatică, un fel de Stalingrad în care sucevenii s-au apărat eroic. Deşi a rezistat minute în şir, puţin ajutaţi de o „adiere” venită şi din partea arbitrului de centru, oaspeţii au reuşit până la urmă un eseu. Reuşita nu a fost transformată şi scorul a devenit 20-17. Acesta a fost şi scorul final şi sucevenii au reuşit o victorie de moral. La final ei au fost aplaudaţi cu generozitate pentru efortul depus, pentru dârzenia cu care au luptat mai ales pe final şi pentru faptul că au adus un strop de bucurie în rândul iubitorilor cu balonul oval din Suceava.

Etapa a III-a a Diviziei Naţionale de rugbi va programa la sfârşitul săptămânii derbiul sucevean dintre RC Gura Humorului şi CSM Bucovina Suceava.

Foto: ADRIAN POPOVICI

Alte rezultate consemnate în etapa a II-a a Diviziei Naţionale:

RCM Galaţi – RC Bârlad           11-9

CSM Năvodari – Ştiinţa Petroşani     20-27

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI