Veche de peste 150 de ani

Restaurată, şcoala din Securiceni a fost inaugurată la Muzeul Satului Bucovinean

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, ieri, la Muzeul Satului Bucovinean, la inaugurarea unui nou obiectiv de arhitectură populară, „Şcoala Securiceni din comuna Udeşti”, construcţie din lemn, veche de peste 150 de ani, care intră în circuitul de vizitate.

Clădirea, apreciată drept obiectiv reprezentativ pentru construcţiile comunitare ale sfârşitului de secol XIX şi începutului de secol XX, a funcţionat ca şcoală primară cu clasele I-IV între anii 1935 şi 2005.

Preşedintele Consiliului Judeţean a spus că, după reconstrucţia şi restaurarea în muzeu, în Şcoala Securiceni, „de tip Spiru Haret”, au fost reconstituite cancelaria, locuinţa învăţătorului şi două săli de clasă amenajate cu materialele didactice şi mobilierul specific.

Acest obiectiv de arhitectură populară, construit la mijlocul secolului al XIX-lea, a fost donat, în anul 2015, Muzeului Satului Bucovinean, de Primăria Udeşti. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: