Proiect pentru prevenirea comportamentelor agresive asupra femeilor

Asociaţia SEVA desfăşoară proiectul „Familii fericite. Comunităţi incluzive”. Acesta „s-a născut din ideea de a susţine integrarea socială a diverselor categorii sociale expuse riscului de marginalizare, de a lupta pentru prevenirea comportamentelor agresive manifestate asupra femeilor şi nu în ultimul rând de a promova egalitatea de şanse şi non-discriminarea în viaţa comunităţii sucevene” au transmis organizatorii, Angela Zarojanu şi Ileana Iacob.

Proiectul a fost iniţiat de către Asociaţia SEVA, în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean. El este cofinanţat de Consiliul Judeţean Suceava.

Implementarea proiectului a început în iulie; proiectul se desfăşoară pe parcursul a 6 luni.

Obiectivul general este creşterea nivelului de incluziune socială a cetăţenilor din mediul rural prin dezvoltarea reţelei de suport în cazurile de violenţă domestică, mai arată organizatorii.

Proiectul se adresează actorilor sociali implicaţi în prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi reducerii riscului de excluziune socială din judeţul Suceava.

Beneficiari direcţi ai proiectului sunt: 20 asistenţi sociali ce activează în cadrul a 20 de primării din mediul rural de la nivelul judeţului; 2.000 de persoane aflate în risc de violenţă domestică şi risc de excluziune socială din mediul rural de la nivelul judeţului; instituţiile guvernamentale şi non-guvernamentale din cele şase judeţe din regiunea de NE, cu atribuţii în prevenirea actelor antisociale în rândul tinerilor.

Beneficiari indirecţi: 10.000 de persoane aflate în risc de excluziune socială prin violenţă domestică de la nivelul judeţului.

În acest context, reprezentanţi din cadrul a 23 de primării din judeţul Suceava, în calitate de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale ce urmăresc respectarea cadrului legal al desfăşurării activităţii din comunitate, soluţionarea problemelor, planificarea strategică a dezvoltării economice şi a incluziunii sociale, au participat la programul de formare profesională intitulat „Abordarea integrată a prevenirii şi combaterii violenţei domestice în comunităţile rurale”, în data de 2 octombrie a.c., la sediul IPJ Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: