PSD Suceava 2020

Primarul municipiului Rădăuţi, Nistor Tătar:

Opt ani de zile, în Rădăuţi nu s-a turnat un metru de asfalt

> În ultimii 3 ani s-au turnat 17 km. Eu zic că e puţin, dar mai avem finanţare pentru alţi 25 km

Primarul municipiului Rădăuţi, Nistor Tătar, a declarat, la „Interviurile News Bucovina”, că infrastructura rutieră este una dintre principalele probleme ale municipiului şi a subliniat că, timp de 8 ani, în municipiu nu s-a turnat un metru de asfalt, dar că de când e el primar s-a turnat asfalt pe 17 km.

Tatar a explicat că s-a decis în urmă cu 3 ani să candideze la funcţia de primar pentru că a vrut să le arate rădăuţenilor că se poate face ceva şi în municipiul Rădăuţi.

„Nu sunt mulţumit de tot ce am făcut. O parte dintre lucruri e realizată, o parte e în curs de realizare, o parte – mai greu. Am început să stăm binişor cu infrastructura” a spus Nistor Tătar.

El a apreciat că prima problemă pe care a avut-o Rădăuţiul a fost infrastructura.

„Opt ani de zile nu s-a turnat un metru de asfalt. Până în momentul de faţă eu am reuşit în 3 ani de mandat să torn 17 km, 10 pe drumuri nemodernizate, 7 km pe drumuri modernizate. Eu spun că este puţin. Noi am avut din 100 km de drumuri, 40 km de drumuri nemodernizate. Zece kilometri am făcut. Pe fonduri europene, avem 5 km, pe bugetul local multianual, unde încheiem acum procedura, avem alţi 10 km, iar pe Fondul Naţional de Investiţii, alţi 10 km” a spus Tătar.

El a apreciat că ar mai rămâne în jur de 15 km de făcut din 2020 încolo şi crede că tot el va fi primarul care va realiza şi aceste investiţii.

Nistor Tătar a mai spus că o altă investiţie, bazinul de înot, ar urma să se realizeze până în toamna anului viitor.

El a informat că a fost deja predat amplasamentul şi că licitaţia a fost adjudecată de două firme serioase: General Construct şi Loial. Şi că speră ca într-o lună să fie readaptat proiectul CNI la terenul existent, urmând să înceapă lucrările.

„Sperăm ca în toamna următoare să terminăm bazinul” a spus primarul din Rădăuţi.

Nistor Tătar a mai declarat că urmează să se semneze şi contractul cu Spitalul Municipal Rădăuţi în valoare de 3 milioane de euro unde prin Compania Naţională de Investiţii, pentru a se realiza o mansardare, se va realiza şi termoizolaţia şi vor fi înlocuite lifturile.

În ceea ce priveşte sala polivalentă care se face la Colegiul „Andronic Motrescu”, el a spus că aceasta este pe lista sinteză şi că speră ca de la anul să se deschidă finanţarea.

Întrebat dacă este mulţumit, el a spus că nu…

„Nu poţi să fii mulţumit. Dacă eşti mulţumit, te plafonezi” a declarat Tătar.

Totodată, el a comentat şi despre nemulţumirile privind activitatea Primăriei de pe reţelele sociale.

„Sunt comentarii pe reţele de socializare. Sunt câţiva abonaţi, vreo cinci sau şase, care sunt mereu nemulţumiţi şi comentează” a spus Tătar.

El a arătat că a cerut unei persoane care îl critica să vină să vadă ce a făcut şi că aceasta a venit, iar împreună au mers pe teren, unde respectiva persoană a văzut ceea ce s-a realizat şi s-a convins.

„Sunt persoane acolo cu abonament care sunt Gică-contra” a spus primarul.

El a arătat că a fost criticat chiar şi că s-a implicat în ridicarea echipei de fotbal Bucovina Rădăuţi. Dar a amintit că, atunci când a venit primar, s-a plecat de la zero, iar acum echipa este pe locul al doilea şi chiar generează „probleme” unora, evitând să nominalizeze cui. Dar a remarcat că la Botoşani echipa din Suceava pierde, în timp ce cea din Rădăuţi câştigă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Hai sictir!A început campania?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: