Amnistia fiscală, efect „pervers” asupra încasărilor la vistieria Sucevei

> „Deocamdată, avem un pic de efect pe invers, deoarece, până pe 30 septembrie, am încasat foarte puţin din impozite şi taxe locale” susţine Ion Lungu, şeful executivului municipal, adăugând că, probabil, „mulţi aşteaptă să depună dosar pentru anulare” > Noile prevederi privind anularea majorărilor vizează 4.618 de roluri ale persoanelor juridice şi 29.735 ale celor fizice, ultima zi pentru depunerea cererii fiind 15 decembrie

 Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, face apel la contribuabilii persoane juridice, cât şi la cei persoane fizice, cu datorii către bugetul local, să profite de noile facilităţi legale şi să depună dosare de scutire a sumelor calculate ca penalităţi pentru neachitarea la termen a taxelor şi impozitelor. Aceasta după ce, în şedinţa ordinară a lunii septembrie, Consiliul Local a aprobat o hotărâre privind anularea majorărilor de întârziere pentru datornicii care îşi achită la zi toate obligaţiile restante. Edilul-şef i-a vizat, în mod special, pe „nerezidenţiali”, cei care au sediul de firmă în apartament pentru că „o să vină după ce trece termenul limită de 15 decembrie, şi nu va mai exista vreo altă soluţie legală”.

„Fac un apel la agenţii economici şi la persoanele fizice să vină să depună declaraţia de impunere la Primărie, deoarece vrem să îi ajutăm să nu plătească penalităţi. Mă adresez, în mod special, acelor persoane în situaţie de clădire nerezidenţială, cu sediu de firme în apartamente, cu taxe mai mari şi cu penalităţi” a punctat Lungu.

Şeful administraţiei municipale a constat că, până acum, la compartimentele specializate nu s-au înregistrat prea multe notificări din partea celor interesaţi, ba din contra, s-a observat o diminuare a plăţilor.

„Deocamdată, avem un pic de efect pe invers, deoarece, până pe 30 septembrie, am încasat foarte puţin din impozite şi taxe locale. Probabil, mulţi aşteaptă să depună dosar pentru anulare” a subliniat Ion Lungu.

Conform hotărârii de Consiliu Local, persoanele fizice şi persoanele juridice pot depune cerere de anulare a accesoriilor datorate ca urmare a neachitării la termen a obligaţiilor de plată principale restante adunate până pe 31 decembrie 2019. Însă, acest lucru este posibil numai în momentul în care toate obligaţiile principale – inclusiv chirii, redevenţe şi amenzi – sunt fi stinse, prin orice modalitate. De asemenea, până la înaintarea cererii de anulare, vor fi stinse şi toate obligaţiile principale aferente anului 2019, ultima zi de depunere a cererii de amânare la plată a accesoriilor fiind 15 decembrie 2019.

În cauză sunt 4.618 de roluri ale persoanelor juridice şi 29.735 de roluri ale persoanelor fizice. În caz de succes, Primăria Suceava ar putea încasa până în 9,5 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: