Slujbă arhierească în parohia Poiana-Zvoriştea

În duminica a XIX-a după Rusalii (29 septembrie 2019) Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a sfinţit locul şi piatra de temelie ale bisericii ce se va ridica în Parohia Poiana-Zvoriştea, judeţul Suceava, întru pomenirea Sfinţilor Cuvioşi Părinţi Sila, Paisie şi Natan de la Sihăstria Putnei.

La prima oră a dimineţii, PS Damaschin a fost întâmpinat cu pâine şi sare de către Cauk Albert, donatorul terenului unde se va construi noua biserică, de Constantin Barariu, primarul comunei Zvoriştea şi de către părinţii care au fost prezenţi la acest eveniment.

Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în biserica parohiei cu hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil alături de un sobor de preoţi şi diaconi, din soborul coslujitor făcând parte părintele inspector bisericesc Nicolae Horga, părintele consilier administrativ Dimitrie Horga şi părintele paroh Constantin Ionuţ Orhei, iar răspunsurile liturgice au fost date de fraţii Bărboşelu, fii ai satului Poiana.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii PS Damaschin a spus: „Precum voi să vă facă Dumnezeu, faceţi şi voi asemenea oamenilor. Vreţi să vă ierte Dumnezeu? Iertaţi şi voi semenilor voştri. Cereţi milă de la Dumnezeu? Doriţi să primiţi milă de la Dumnezeu? Arătaţi mila, arătaţi că sunteţi vrednici să primiţi milă. Poate Dumnezeu să ierte pe cineva care nu iartă? Poate Dumnezeu să arate milă cuiva care nu arată milă? Poate Dumnezeu să-şi arate iubirea sa, dragostea sa nemărginită faţă de cineva care nu are dragoste, ci are ură? Nu poate! De aceea mincinoşi suntem când cerem de la Dumnezeu iertare şi noi nu iertăm.”

După ce au fost împărtăşiţi copiii, s-a citit rugăciunea de dezlegare şi s-a împărţit anafura, în curtea bisericii s-a oficiat o slujbă de pomenire pentru toţi cei trecuţi la Domnul.

De asemenea, ierarhul a sfinţit noua clopotniţă a bisericii şi a binecuvântat şi sfinţit Piatra de Temelie pentru Biserica închinată Sfinţilor Cuvioşi Părinţi Sila, Paisie şi Natan de la Sihăstria Putnei, ce se va construi în apropierea bisericii parohiei. (CONSTANTIN AGAFIŢEI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: