Deoarece se aşteaptă un val de frig

Primăria Suceava a cerut firmei de termoficare să fie gata pentru asigurarea încălzirii în sistem centralizat

> „Cei de la Bioenergy sunt pregătiţi, s-a început umplerea reţelelor, iar în măsura în care vom fi nevoiţi, vom da căldură” a precizat primarul Ion Lungu > Prioritate au punctele termice la care sunt racordate şcoli, grădiniţe, cămine pentru elevi, cămine pentru studenţi, precum şi instituţii medicale

Primăria Suceava anunţă că au demarat pregătirile pentru încălzirea locuinţelor racordate la sistemul centralizat de încălzire. Aceasta deoarece, potrivit prognozelor meteorologice, urmează o perioadă cu temperaturi scăzute, atât pe timpul nopţii, cât şi pe timpul zilei.

„Ne preocupă să dăm căldură în oraş, pentru că am văzut că se anunţă un val de aer polar, şi ar putea fi îndeplinite condiţiile din lege pentru furnizarea încălzirii” a spus Ion Lungu, primarul Sucevei.

Şeful municipalităţii a declarat că, ieri dimineaţă, a avut o discuţie cu Vasile Ilie, directorul general al Bioenergy, producătorul de energie termică, care a asigurat că firma este pregătită pentru reluarea furnizării.

„Cei de la Bioenergy sunt pregătiţi, s-a început umplerea reţelelor, iar în măsura în care vom fi nevoiţi, vom da căldură” a precizat edilul-şef. Lungu spune, că, la fel ca anul trecut, când un act normativ a fost dat pe 6 octombrie, Primăria Suceava va lua un credit de 10 milioane de lei, în vederea constituirii stocurilor de combustibili ale Bioenergy pentru sezonul rece 2019-2020.

„Am făcut foarte bine anul trecut, deoarece, cu banii pe care i-am dat, s-au achiziţionat resturi de lemn. Astfel, toată iarna trecută nu s-a mers pe gaz metan, ci pe cazanele pe biomasă şi s-au mai reglat din costuri. Aceasta şi în condiţiile în care, se ştie, nu se decontează certificatele verzi” a conchis Ion Lungu. Pe de altă parte, Mugur Ovidiu Corlăţan, directorul general al Thermonet, aducea la cunoştinţa sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare că, în intervalul 1-11 octombrie, se va proceda la umplerea etapizată a instalaţiilor de încălzire din reţeaua secundară, inclusiv a celor interioare din blocurile de locuinţe. Încărcarea respectivelor instalaţii se va face pe puncte termice, prioritatea având cele la care sunt arondate şcoli, grădiniţe, cămine pentru elevi, cămine pentru studenţi, precum şi instituţii medicale.

Anul trecut, Thermonet anunţa că furniza agent termic la parametri optimi şi la toate punctele termice încă din 15 octombrie.

Potrivit legii în vigoare, perioada de încălzire a locuinţelor demarează la 15 octombrie, însă în condiţiile în care, timp de 3 zile consecutiv, la ora 6 dimineaţa, media temperaturilor coboară sub 10 grade Celsius, căldura poate fi furnizată şi înainte de această dată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: