La Mănăstirea Secrieş, slujbă arhierească

Marţi, 1 octombrie 2019, obştea Mănăstirii Secrieş din Protopopiatul Câmpulung, l-a primit în mijlocul său pe ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Măicuţele, împreună cu numeroşi credincioşi şi un sobor de preoţi şi diaconi, l-au întâmpinat cu multă bucurie pe arhiereul locului, aşteptat să slujească Sfânta Liturghie cu ocazia hramului întregului complex mănăstiresc.

Serviciul divin a fost săvârşit în Altarul de vară al mănăstirii.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de corul măicuţelor din obşte.

La finalul Sf. Liturghii, încununat cu rugăciunea de iertare citită de ÎPS Părinte Pimen, toţi închinătorii au fost invitaţi de măicuţe la o agapă frăţească.

 Mănăstirea Secrieş a fost înălţată în cătunul Moldoviţa-Secrieş, adăpostit de culmile Obcinei Mari a Bucovinei.

Construită din cărămidă pe brâu de susţinere de piatră, ea şi-a început existenţa la 1 august 2004, prin punerea pietrei de temelie.

La 19 august 2006, a fost târnosită, primind hramurile „Sf. Proroc Ilie”, „Acoperământul Maicii Domnului” pentru altarul de vară şi „Sf. M. Mucenică Filoteea” pentru paraclis.

 Mănăstirea adăposteşte o răcliţă cu părticele din moaştele Sf. M. Muceniţe Filoteea.

Este pictată în exterior şi interior.

Concomitent, se desfăşoară lucrări de ridicare şi finisare şi a altor construcţii din curtea sfântului locaş. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: