Doi suceveni care au fabricat dispozitive pentru copierea datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare, plasaţi sub control judiciar

Doi suceveni din Chilişeni şi Dumbrăveni au fost plasaţi sub control judiciar, ei fiind cercetaţi pentru că ar fi fabricat dispozitive pentru copierea datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare a informat, ieri, Poliţia Română.

Astfel, potrivit sursei citate, începând cu luna mai 2019, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminaliţii Informatice din cadrul BCCO Suceava şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au documentat activitatea a doi bărbaţi cercetaţi pentru deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, tentativă la acces ilegal la un sistem informatic şi tentativă la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

În perioada mai – septembrie a.c., cei doi ar fi fabricat şi deţinut, în afara cadrului legal, dispozitive tip skimming, în scopul montării la bancomate pentru copierea datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare.

La data de 4 august a.c., ar fi încercat să conecteze la un ATM bancar din municipiul Suceava un dispozitiv de copiere peste fanta de introducere a cardurilor bancare, în scopul accesării sistemului informatic bancar şi obţinerii de date informatice de pe cardurile bancare, dar nu au reuşit acest lucru.

Pentru completarea materialului probator, la data de 23 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, beneficiind de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Suceava, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Chilişeni şi Dumbrăveni, judeţul Suceava, şi au pus în executare două mandate de aducere.

În urma percheziţiilor domiciliare, a fost descoperit un atelier/laborator de confecţionare a dispozitivelor electronice tip skimming.

De asemenea, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, tablete, calculatoare, laptopuri, MSR-uri (dispozitive de citire şi insripţionare a benzilor magnetice de pe carduri), părţi componente ale unui bancomat, dispozitive electronice cu minicameră şi baterie, plăci electronice, plăci din aluminiu decupate artizanal destinate a fi introduse în fanta unui ATM, câteva zeci de plasticuri tip card-blank-uri, precum şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Poliţia Română menţionează că în acest caz a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a celor doi, ulterior fiind luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de ei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: