PSD plăteşte oalele sparte de Dragnea

Nu e zi să nu iasă la iveală alte fapte de vitejie ale fostului lider social-democrat şi ale locotenenţilor săi: în loc de merituoşi în posturi de mare răspundere, în fruntea celor mai importante instituţii ale statului, inclusiv a celor de forţă, au fost promovaţi inşi loiali, nu numai incompetenţi, ci şi fără studii şi diplome corespunzătoare, iar acum descoperim cu stupoare că unii abia alfabetizaţi, de nu chiar mai rău, gestionau bugete uriaşe şi aveau în subordine adesea mari somităţi ştiinţifice ori tehnice, că predau nu ştiu în ce calitate cursuri studenţilor. Mai descoperim că destule personaje bănuite de corupţie au fost şi sunt promovate până şi la Bruxelles şi Strasbourg, crezând că acolo merg lucrurile ca în România unde liderul suprem are ţara la degetul cel mic. Ei, bine, nu merg, iar România ia palme peste palme… Aşa se întâmplă când, în loc de oameni capabili, sunt promovaţi doar yesmeni, inşi fără coloană vertebrală, dar credincioşi jupânului, uneori fiindu-le singura calitate.

Iar consecinţele sunt tot mai vizibile: distrugerea nu doar a încrederii în instituţii importante ale statului, ci chiar discreditarea instituţiilor înseşi. Astfel, fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, aduce dovezi clare ale implicării unor oameni politici tari în dezorganizarea sistemului legislativ românesc pe trei căi: 1. crearea unui grup de „reflecţie“, după cum afirmă şi fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, grup compus din firme de avocatură interesate şi magistraţi loiali Puterii actuale care să răscroiască legile justiţiei în aşa fel ca politicienii Puterii să nu mai poată fi anchetaţi, iar cei aflaţi deja la închisoare să scape; 2. constituirea unei găşti de jurnalişti, mardeiaşi de partid şi personalităţi mediatice manevrabile care să desfiinţeze tot ce înseamnă magistrat corect, independent, care nu acceptă ordinele politicului; 3. crearea unei psihoze naţionale despre nedreptăţile provocate de justiţia statului paralel (cazul Rarinca, Adrian Năstase, Liviu Dragnea…), amestecul serviciilor, al ambasadelor, al comisarilor UE în justiţie şi al lui Coldea, Băsescu, Iohannis…

S-a urmărit astfel timorarea procurorilor şi a judecătorilor care s-au văzut puşi mereu la colţ şi ameninţaţi inclusiv cu închisoarea, în consecinţă DNA a căzut în acest război antijustiţie şi nu mai este în stare să ţină în frâu hoţia şi corupţia. Justiţia a fost aşadar pusă la dispoziţia corupţilor şi a infractorilor care scapă unul după altul de rigorile legilor, iar magistraţii curajoşi cad unul după altul în plasa mardeiaşilor din mass-media şi a Secţiei Speciale. A se mai reţine că ajustarea legilor justiţiei a revenit lui Florin Iordache, Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea… şi unei comisii speciale a Parlamentului, toţi cu studii la mare distanţă de dreptul românesc, care, deşi au reuşit să culce la pământ sistemul nostru juridic, cu toate eforturile, n-au reuşit să-l salveze de puşcărie pe liderul lor suprem.

Partea cea mai compromiţătoare a bătăliei lor cu Justiţia a fost obligarea de către CCR a preşedintelui Iohannis să o demită pe Laura-Codruţa Kövesi din fruntea DNA. Abuzul aşteaptă decizia Curţii Europene de Justiţie, dar fosta şefă a DNA a ajuns doar prin propriile merite în funcţia de procuror-şef al Parchetului European (EPPO). Iată că discursurile sforăitoare despre abuzurile procurorilor asupra unor politicieni „curaţi ca lacrima“ şi asupra crimelor statului paralel n-au găsit credit la Bruxelles şi Strasbourg.

Este evident că acuzaţiile fostului procuror general al României nu pot rămâne fără urmări, nu numai fiindcă ele coincid cu acelea ale lui Tudorel Toader, ci fiindcă sunt cam aceleaşi cu concluziile MCV, ale Parlamentului UE, ale GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia, ceea ce înseamnă că actuala putere este în foarte mare încurcătură dacă nu pune punct acestei tărăşenii ruşinoase. Cu atât mai mult cu cât în aceste speţe urmează a se pronunţa şi Curtea Europeană de Justiţie.

Însă ultima plată a haiduciei lui Dragnea va fi la alegeri…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: