Instruire cu primarii pe tema alegerilor prezidenţiale

> Au fost aleşi informaticienii care vor deservi sistemul informatic de prevenire a votului ilegal, col. Costică Gheaţă, şeful ISU, cerând măsuri pentru evitarea riscului de incendii > Campania electorală va începe pe 12 octombrie, se va încheia pe 9 noiembrie, ora 7, ziua alegerilor pentru preşedintele României fiind duminică, 10 noiembrie

Instituţia Prefectului judeţului Suceava a ţinut, ieri, prima instruire pe tema sarcinilor care revin primarilor localităţilor în organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale de pe 10 noiembrie 2019.

La întâlnirea prezidată de prefectul Mirela-Elena Adomnicăi au participat subprefectul Silvia Boliacu, consilierul parlamentar Mihaela Ignătescu, colonelul Costică Ghiaţă, şeful ISU Suceava, şi colonelul Mihai Dascălu, reprezentatul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Până acum, prin ordine ale prefectul Mirela-Elena Adomnicăi, au fost constituite Comisia tehnică judeţeană şi Grupul tehnic de lucru, s-a demarat procedura de achiziţie a ştampilelor de control, s-au stabilit sediul şi dotarea biroului electoral judeţean, dar şi cantităţile de materiale necesare, şi s-a demarat procedura de achiziţie a acestora. Totodată, cu sprijinul primarilor, a fost întocmită inclusiv lista cu informaticienii care vor asigura serviciile Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.

Col. Costică Ghiaţă, şeful ISU a prezentat măsurile de prevenire a riscurilor de incendiu, în perioada următoare desfăşurându-se un control tematic pe această linie. Modul de delimitare a secţiilor de votare a fost prezentat de Mihaela Ignătescu, care a precizat că orice modificare a acesteia trebuie anunţată din timp. Prefectul Mirela Adomnicăi a făcut cunoscut calendarul alegerilor prezidenţiale, până ieri fiind stabilite locurile speciale de afişaj, iar Biroul electoral a fost completat cu reprezentanţii partidelor politice.

Campania electorală va începe pe 12 octombrie 2019, dată la care vor fi aduse la cunoştinţă numărul de circumscripţii electorale şi numerotarea fiecărei secţii de votare. Campania se va încheia pe 9 noiembrie, ora 7. În aceeaşi zi, între orele 18 şi 20, se vor primi cererile de votare prin intermediul urnei speciale.

Prin Hotărârea Guvernului României nr. 485 din 2019 a fost stabilită ziua de duminică, 10 noiembrie 2019, ca dată a alegerilor pentru preşedintele României. Campania electorală pentru cel de-al doilea tur de scrutin va începe pe 15 noiembrie şi se va încheia pe 23 noiembrie, dată la care vor fi distribuite materialele electorale către preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare. Pe 24 noiembrie, la ora 7, va începe votarea în cel de-al doilea tur de scrutin.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: