Gratuitate la călătoriile cu autobuzele pentru studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare”

> „Ne propunem ca, în acest an, transportul auto să fie gratuit pentru studenţi, din diverse surse de finanţare, aşa cum este gratuit şi transportul pe calea ferată” a declarat prof. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV >„Nu este o iluzie, este o realitate, vreau să bugetez acest proiect începând cu anul viitor a precizat primarul Ion Lungu, adăugând că studenţii ar putea merge gratuit şi la teatru, muzeu, bibliotecă şi la activităţi culturale şi sportive

Zilele acestea va începe modernizarea căminului nr. 1 al campusului Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, a anunţat luni, cu prilejul deschiderii noului an universitar, prof. univ. dr. Valentin Popa, rectorul USV.

Valentin Popa a mulţumit primarului Ion Lungu că a semnat autorizaţia de construire chiar luni dimineaţă, iar drept urmare „lucrările vor putea demara imediat”. În acelaşi context, Valentin Popa, a informat că, în acest an, în lucrări de reabilitare va intra şi căminul nr. 6, care, tot cu sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi edilului-şef Ion Lungu, a fost luat în administrare de către Universitatea „Ştefan cel Mare”. Imobilul în cauză a servit ca internat al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, iar apoi ca bloc de locuinţe sociale, iar „lucrările vor duce la creşterea numărului de locuri de cazare pentru viitorul an universitar”. La rându-i, primarul Ion Lungu s-a adresat Gabrielei Mihai, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, solicitându-i să identifice locuri de cazare în internatele de pe lângă colegiile naţionale din Suceava. „Avem încă mari probleme cu asigurarea cazării pentru studenţii noştri. Sigur că aceste lucrări de modernizare reduc şi mai mult zestrea de locuri de cazare a USV” a evidenţiat rectorul Popa, anunţând că, în compensare, vine cu o propunere pe care o va face Consiliului de Administraţie al USV. Este vorba despre cea privind asigurarea, din fondurile Universităţii, a decontării – „pentru studenţii care vin la cursuri” – a părţii din contravaloarea abonamentelor de călătorie pe mijloacele de transport local care nu este suportată nici de bugetul de stat şi nici din bugetul municipal sucevean. Valentin Popa i-a cerut şi lui Gheorghe Flutur ca, din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean, „să sprijine aceste abonamente auto, care pot fi achiziţionate de către studenţii de pe teritoriul judeţului Suceava”. „Ne propunem ca, în acest an, transportul auto să fie gratuit pentru studenţi, din diverse surse de finanţare, aşa cum este gratuit şi transportul pe calea ferată” a explicat prof. dr. ing. Valentin Popa. Primarul Ion Lungu a precizat, la rându-i, că există posibilitatea acordării acestei facilităţi, respectiv a asigurării gratuităţii pe transportul în comun, printr-un sistem de carduri. Mai mult, Lungu a avansat că studenţii ar putea merge gratuit şi la teatru, muzeu, bibliotecă şi activităţi culturale şi sportive, precum şi la alte evenimente. „Nu este o iluzie, este o realitate, vreau să bugetez acest proiect începând cu anul viitor” a evidenţiat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: