Marian Andronache laudă constructorii podului peste râul Suceava:

„Firma se pare că ştie ce face, ştie să lucreze. A lucrat foarte bine”

Viceprimarul Sucevei Marian Andronache a declarat, la „Interviurile News Bucovina”, că proiectul noului pod peste râul Suceava este o investiţie care a mers foarte bine.

„De un an jumătate-doi ani, avem mari probleme cu constructorii. Ori nu se prezintă la licitaţii, ori dacă se prezintă nu se ţin de acel contract încheiat şi motivul ar fi 95% lipsa forţei de muncă. Câştigă şi, dintr-o dată, nu au cu cine lucra” a spus viceprimarul.

Andronache a spus că autorităţile locale sucevene au fost, la început, sceptice privind firma din Botoşani care a câştigat licitaţia, pentru că au mai avut o experienţă cu o firmă din Botoşani care nu a terminat gardul la cimitir, o lucrare foarte uşoară, astfel că a trebuit să se rezilieze contractul, iar lucrarea să fie finalizată cu altă firmă.

„Firma asta se pare că ştie ce face, ştie să lucreze, a lucrat foarte bine, termenul contractual este undeva la anul prin octombrie, noiembrie, dar poate să-l termine cu uşurinţă în noiembrie anul acesta. Mai au de turnat calea de rulare, beton, asfalt, să racordeze platforma podului la drum şi să facă apărările de maluri, lucru care nu va dura foarte mult. Ce a fost mai greu a trecut. Au avut noroc că nici nu a fost un an foarte ploios şi nu a stricat apa lucrările din albia râului Suceava. Totul este executat, vor da drumul la apă să circule şi ei pot lucra pe uscat” a spus viceprimarul.

El a arătat că, în paralel, s-a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru tronsonul 1 al şoselei corespunzătoare de la Lukoil până la pod şi că urmează aceeaşi procedură pentru tronsonul 2 până la Plopeni, unde ar putea fi o problemă, pentru că se trece calea ferată.

„Să vedem cum reuşim cu banii la anul. Dacă va fi prins pe un PNDL va fi mai uşor. Sperăm să avem şi un alt guvern şi atunci banii vor veni mai uşor” a mai spus viceprimarul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: