Drumul Izvorul Alb – Rarău intră în modernizare

> Gheorghe Flutur: Este un drum exclusiv turistic, unul dintre cele mai pitoreşti trasee din ţară. Sunt convins că Rarăul va deveni cel mai vizitat templu muntos al Bucovinei

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, luni, la predarea către constructor, Calcarul SA, a drumului judeţean Izvorul Alb – Rarău, care intră în modernizare.

El a spus că vor fi modernizaţi 7,67 km de la baza pârtiei de schi şi până la Pietrele Doamnei din Masivul Rarău.

„Este vechiul drum judeţean până la Cabana Rarău” a precizat Flutur, care a menţionat că proiectul de modernizare prevede două straturi de asfalt.

Potrivit preşedintelui CJ, drumul va fi exclusiv turistic, cu limită de greutate de 3,5 tone. Primii 3 km ai drumului până la Schitul Rarău, vor fi cu două benzi, iar apoi se va continua cu o singură bandă prevăzută cu staţii de încrucişare. Panta medie a drumului este de 8-9 grade şi are porţiuni destul de abrupte, a spus Flutur, care a menţionat că proiectantul şi constructorul au găsit soluţii pentru accesul maşinilor mici, a maşinilor de teren şi autoutilitarelor, atât pe timp de iarnă cât şi vara.

„A durat destul de mult obţinerea avizelor de mediu şi «Natura 2000», dar sunt bucuros că pot aloca o sumă de 4,5 milioane de euro din bugetul CJ Suceava pentru unul dintre cele mai pitoreşti trasee turistice din Bucovina şi din ţară” a spus Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că acest drum va pune în valoare şi mai mult pârtia de schi din Rarău, unde numai în primele 3 luni ale acestui an au fost peste 50.000 de turişti.

El este convins că mulţi dintre cei care vor veni la schi vor urca şi pe Masivul Rarău.

„Acest drum asigură circuite atât cu drumul judeţean care vine prin Pojorâta, modernizat în primul meu mandat de preşedinte, dar şi cel care merge pe Valea Bistriţei spre Chiril. Masivul Rarău va putea fi vizitat din trei direcţii” a menţionat Gheorghe Flutur.

El a subliniat că prin această investiţie se va fluidiza traficul rutier în zonă şi va creşte numărul de vizitatori în perioada următoare în Masivul Rarău.

„Sunt convins că Rarăul va deveni cel mai vizitat templu muntos al Bucovinei” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: