După 7 luni din 2019

Doar o firmă dintr-o sută cu aport străin la capitalul social s-a înmatriculat în judeţ

În iulie 2019, în judeţul nostru au fost înmatriculate nouă societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris, reprezentând 1,8% din numărul firmelor cu aport extern la capitalul social subscris înregistrate în aceeaşi lună la nivel naţional.

Conform Buletinului statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, citând datele furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, valoarea capitalului social total subscris în monedă naţională a fost, în luna la care facem referire, de 51.500 lei, exprimat în valută acesta fiind de 12.210,2 de dolari sau 10.878 de euro. În funcţie de numărul societăţilor înmatriculate, în luna iulie, judeţul Suceava se află, în ţară, pe locul al XII-lea în ordine descrescătoare, respectiv pe poziţia a X-a, după mărimea capitalului social exprimat în valută. În iulie 2019, la nivel naţional s-au înmatriculat 491 societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris, valoarea aportului fiind de 20,86 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 4,94 de milioane de dolari sau a 4,4 milioane de euro.

Potrivit Buletinului statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, în intervalul 1 ianuarie – 31 iulie 2019, în judeţ au fost înmatriculate 32 de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris. Acestea au subscris drept capital social în monedă naţională un total de 153.100 lei, în valută însemnând 36.411,3 de dolari, respectiv 32.239,4 de euro. Suceava avea, după 7 luni din 2019, 1% din numărul total al societăţilor comerciale cu capital extern din ţară şi 0,3% din valoarea capitalului social subscris la nivel naţional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: