Formă de dispreţ

Rămâi complet idiot, când, după ce se abate asupra ta un necaz major, cu autor cunoscut de toată lumea, există unii care-ţi găsesc musai vinovăţii proprii, ba te şi ridiculizează.

În incendiul recent de la garajele din George Enescu, cele mai afectate au fost două, iar dintre ele – „cel mai” – al subsemnatului. Principalul vinovat nu-şi vedea vina în incendiere, ci încerca să ne explice unora dintre cei afectaţi că, dacă nu ne-am fi făcut mansarde din materiale combustibile, construcţiile nu se aprindeau. Noi am încercat să respectăm măcar o parte o parte din prevederile autorizaţiei de construcţie şi anume utilizarea de materiale uşoare. Nu puteam face şarpantele din stuf, dar nici din beton armat. Cum „tonul” dat de primii constructori la garajele de acolo a fost ridicarea unor cuburi cu acoperişuri fără scurgere pentru apa pluvială, singura posibilitate rămânea ridicarea unui acoperiş care să ofere posibilitatea scurgerii apei de ploaie. Din cei circa 16 proprietari din şirul din care au ars aproape trei sferturi din garaje, doar doi au ales varianta acoperirii cu carton asfaltat care se „toarnă” cu ajutorul flăcării deschise. De la o asemenea „operaţiune” ne-am ales ceilalţi cu paguba.

Sigur că, într-o democraţie adevărată, omul, proprietarul alege soluţia pe care o doreşte sau este capabil s-o promoveze. Soluţia noastră, a păgubiţilor, a fost să ne ferim de ploaie, fără să ne închipuim că alţii nu ne vor feri de foc.

Din postura de victimă primeşti greu asemenea vorbe aruncate în vânt, „sumeţirea” aceasta verbală trădând dispreţ faţă de cel căruia i-ai făcut răul, la fel de nedreaptă ca şi răul-material, deloc de dispreţuit, provocat de acţiunea prostească ce a dus la incendiere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: