După ce CJ Botoşani refuză să îl cofinanţeze

Podul peste râul Siret dintre Zamostea şi Talpa, început în 1995, a fost scos de pe lista de investiţii a CJ Suceava

> Gheorghe Flutur: „Fratele de peste apă” vrea să-l facem din banii noştri

Consiliul Judeţean Suceava a decis, marţi, să actualizeze lista de investiţii pentru acest an, iar printre proiectele care sunt eliminate se numără şi podul peste râul Siret între Zamostea şi Talpa care trebuie finanţat de CJ Suceava şi CJ Botoşani în baza unui protocol.

Liderul grupului PSD din CJ Suceava, consilierul judeţean Mihai Grozavu, a iniţiat un amendament prin care această investiţie să fie menţinută.

„Constat că a fost scos podul peste râul Siret. Consider că el trebuie lăsat chiar dacă trenăm cu această nerealizare de ani buni. Trebuie să avem în atenţie că lucrarea trebuie executată. Altfel, intrăm pe o formă de abandonare a protocolului de asociere între noi şi Botoşani, podul nemaifiind un pod al prieteniei, ci al dezbinării şi facem separare şi ne înscriem în gestiune la noi cu partea ce ne revine, pentru că nu putem lăsa obiectivul în degradare continuă” a spus Grozavu.

El a insistat ca acest obiectiv să rămână în lista de investiţii în acest an.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur a spus că s-au făcut multe lucruri în judeţul Suceava în acest an, dar din păcate nu s-a avansat cu această investiţie.

„Avem o situaţie cu vecinii noştri. Le-am cerut să fie parte, pentru că e pentru ambele judeţe. Noi le-am cerut să facem expertiza şi studiile şi am primit următorul răspuns: Faceţi-l voi din banii voştri şi, după ce îl aveţi făcut, mai discutăm” a informat Flutur, care s-a întrebat cum poate să trateze o asemenea atitudine.

Preşedintele CJ a menţionat că l-a rugat pe vicepreşedintele Viorel Seredenciuc să se întâlnească cu responsabilii CJ Botoşani şi să se stabilească o formulă, pentru că nu poate doar Suceava să finanţeze podul. „Pentru că ne aşteptăm, după logica asta, ca să spună că şi de execuţie să ne ocupăm doar noi” a declarat Flutur.

El a spus că adevărul este că în acest caz există o problemă legată de un parteneriat ce trebuie respectat de ambele părţi.

„Dumneavoastră ne cereţi să-l lăsăm în lista de proiecte, dar la sfârşit ştim că nu se face pentru că fratele tău de peste apă nu vrea şi pe urmă spuneţi că nu avem execuţie bugetară” a arătat Flutur, care a menţionat că vor fi făcute demersuri ca în 2020, împreună cu judeţul Botoşani să fie făcut podul.

„Noi trebuie să punem sumele acolo unde ştim că le cheltuim. De ce să le imobilizăm dacă ei, de acolo, nu doresc aşa ceva?”, a întrebat Flutur.

Vicepreşedintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc a arătat că nu se poate începe o asemenea investiţie doar de către unul dintre cei doi parteneri.

El a arătat că, dacă după alegerile din vara anului viitor se schimbă configuraţia politică a CJ Botoşani iar noua conducere nu ţine cont de ceea ce s-a convenit în afara protocolului, CJ Suceava rămâne cu banii cheltuiţi. „Dacă se schimbă la Botoşani după alegeri, nu rămânem noi cu toate studiile în braţe?” a întrebat Seredenciuc.

Consiliul Judeţean Suceava a decis prin vot să respingă amendamentul propus de Mihai Grozavu.

Lucrările la acest pod au început în anul 1995 şi au fost sistate în 2004. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: