Idei inovative preluate din experienţa Finlandei

> Ele vor fi aplicate în proiectele de amenajare a zonei de agrement din lunca râului Suceava şi a parcului Şipote

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a anunţat, miercuri, din Finlanda, unde participă la un proiect european în care Suceava este partener cu mai multe oraşe europene, că idei inovative preluate din experienţa în gestionarea spaţiilor verzi a partenerului din Finlanda vor fi aplicate în Suceava, în cazul amenajării zonei de agrement din lunca râului Suceava, dar şi în proiectul de amenajare a parcului Şipote.

„Facem paşi vizibili spre a avea un oraş din ce în ce mai «verde» în ceea ce priveşte transportul, noxele, dar şi parcurile şi zonele pietonale” a spus Lucian Harşovschi.

El a menţionat că municipiul Suceava este partener cu oraşele Espoo (Finlanda), Santa Pola (Spania), Breda (Olanda), Messina (Italia), Tartu (Estonia), Limerick (Irlanda), Poznan (Polonia) şi Budapesta (Ungaria), în cadrul proiectului „Health& GreenSpace”.

Potrivit viceprimarului, proiectul presupune planificarea şi gestionarea responsabilă a zonelor urbane verzi şi este cofinanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului de cooperare teritorială URBACT III.

„Am discutat, alături de colega mea de la Direcţia Proiecte Europene, Gabriela Lazăr, cu persoane care au experienţă şi sunt direct implicate în amenajarea şi protejarea spaţiului verde din oraşul Espoo, astfel încât, pe baza bunelor practici identificate, să avem cele mai bune soluţii pe care să le aplicăm în amenajarea/transformarea malului Râului Suceava într-o zonă verde” a spus Lucian Harşovschi.

El a mai declarat că, în momentul în care va fi preluat în proprietatea municipalităţii parcul Şipote, se vor căuta resurse financiare potrivite şi vor fi aplicate, împreună cu partenerii din proiect, în realizarea proiectului de amenajare a acestuia, idei inovative şi sustenabile.

„Ne dorim ca Suceava să devină cu adevărat un oraş verde, un oraş ecologic, un oraş care protejează mediul şi are grijă ca cetăţenii să trăiască într-un mediu curat. Ştim ce avem de făcut, iar împreună cu partenerii europeni vom realiza un proiect durabil” a conchis Lucian Harşovschi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: