Peste 4.000 de tineri au ales să-şi facă studiile universitare la USV

> Acesta este cel mai bun rezultat din ultimii 8 ani

La finalul concursului de admitere 2019, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a înregistrat cele mai bune rezultate din ultimii 8 ani, cu peste 4000 de noi studenţi care s-au înmatriculat la ciclurile de studii de licenţă, masterat şi doctorat.

„Gradul de atractivitate al programelor de studiu oferite de USV poate fi măsurat şi prin procentele care indică creşterea numărului de studenţi înmatriculaţi anul acesta pe fiecare ciclu de studii, comparativ cu anul 2018” arată un comunicat al universităţii sucevene.

Totodată, sursa citată precizează că dintre cei cinci absolvenţi de liceu cu media zece la bacalaureat din judeţul Suceava, doi au ales să studieze la USV, optând pentru Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Calculatoare, şi Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, specializarea Limba şi literatura română – Limba şi literatura franceză.

2712 candidaţi admişi s-au înmatriculat la programele de studii universitare de licenţă aflate în oferta USV din acest an, o creştere cu aproximativ 10% prin comparaţie cu anul precedent. Dintre ei, 1495 vor beneficia de unul din locurile bugetate, 300 fiind etnici români de pretutindeni şi străini. „Evidenţiem interesul deosebit generat de noile programe de licenţă dezvoltate de USV în acest an, Psihologie şi Asistenţă medicală generală, care şi-au ocupat toate locurile (bugetate şi cu taxă) într-o singură sesiune de admitere” transmite USV.

Studiile universitare de masterat s-au dovedit, de asemenea, atractive: la finalul concursului de admitere, la cele 33 de programe s-au înmatriculat 1202 candidaţi, o creştere cu peste 3% faţă de anul 2018. Dintre aceştia, 816 vor beneficia de unul din locurile bugetate, 161 fiind etnici români de pretutindeni şi străini.

În ceea ce priveşte studiile de doctorat, USV începe anul universitar 2019-2020 cu 92 de noi doctoranzi, 61 ocupând locuri bugetate, din care zece sunt etnici români de pretutindeni şi străini.

„Comunitatea academică mulţumeşte tuturor candidaţilor din cele două sesiuni de admitere pentru interesul deosebit acordat şi în acest an programelor de studii ale USV şi le urează spor la studiu şi ani de studenţie cât mai frumoşi!” se mai menţionează în comunicatul USV. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: