Pădurarii au protestat ieri la sediul Parlamentului, solicitând armament de serviciu

 Peste 100 de pădurari au pichetat, ieri, sediul Parlamentului, în semn de omagiu pentru cinci silvicultori care au fost ucişi în ultimii ani de către hoţii de lemne. Silvicultorii solicită schimbarea legilor pentru întărirea autorităţii pădurarilor şi cer armament de serviciu.

Principala revendicare a silvicultorilor care protestau ieri în faţa Parlamentului este schimbarea legii, astfel încât să se modifice statutul pădurarilor.

„Se solicită Parlamentului şi Guvernului României să elaboreze legi pentru întărirea autorităţii personalului silvic, având în vedere creşterea presiunii asupra pădurii şi intensificarea cazurilor de agresiune de o violenţă fără precedent asupra personalului silvic. (…) Se solicită Camerei Deputaţilor modificarea în regim de urgenţă a Statutului personalului silvic şi a cadrului legislativ existent pentru a asigura o protecţie reală a personalului silvic. Prin modificarea Statutului Personalului Silvic trebuie obligatoriu redată demnitatea profesiei de silvicultor, întărită autoritatea silvicultorilor în exercitarea atribuţiilor de serviciu, asigurată dotarea cu armament de serviciu şi mijloace tehnice de apărare, cu mijloace de transport şi comunicaţii adecvate”, spun reprezentanţii Federaţiei „Silva”.

Silvicultorii mai solicită Parlamentului înfiinţarea unei comisii pentru cercetarea retrocedărilor abuzive de păduri şi luarea de măsuri pentru stoparea retrocedărilor ilegale de păduri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: