A început campania de vaccinare antigripală gratuită

> Cele 1740 de doze de vaccin antigripal repartizate în prima tranşă judeţului nostru au fost distribuite spitalelor, pentru imunizarea personalului medical

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, luni, începerea campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2019-2020, fiind achiziţionate 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal. Sursa citată menţionează că numărul dozelor de vaccin este mai mare cu 200000 faţă de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

„Campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi şi vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon” se precizează într-un comunicat de presă al MS.

Conform MS, în cadrul campaniei vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, aşa cum prevăd recomandările OMS şi ECDC şi strategia Ministerului Sănătăţii.

Sursa citată reaminteşte că primele 50000 de doze de vaccin au ajuns deja în teritoriu şi sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical, iar din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite şi celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă şi vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

„În ultimii 2 ani am făcut paşi importanţi pentru îmbunătăţirea activităţii de vaccinare. Campaniile de vaccinare şi informare «door-to door» pentru vaccinarea antirujeolă au dus la creşterea numărului de copii vaccinaţi în zonele defavorizate unde s-au derulat. Anul acesta primim finanţare europeană pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creşterea gradului de vaccinare în România. Iar în această toamnă începem mai repede vaccinarea antigripală a personalului medical, cea mai expusă categorie de persoane la îmbolnăvire” a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Liliana Grădinaru, a declarat, luni, că prima tranşă de vaccin antigripal, însumând 1740 de doze, a fost deja repartizată judeţului Suceava.

Ea a spus că aceste doze au fost distribuite spitalelor din judeţ pentru imunizarea personalului medical.

Medicul a precizat că DSP Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii 73439 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul rece 2019-2020. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: