Taylor Swift şi-a anulat concertul din cadrul unei competiţii hipice australiene

Vedeta pop americană Taylor Swift şi-a anulat concertul programat în cadrul Melbourne Cup, o cursă hipică vizită de acţiuni ale militanţilor care denunţă cruzimea împotriva cailor de curse, informează AFP. Cântăreaţa de 29 de ani ar fi trebuit să interpreteze două melodii de pe cel mai recent album al său, „Lover”, cu ocazia celei mai importante competiţii hipice din Australia, care va avea loc pe 5 noiembrie.

Anunţul acestui spectacol a declanşat o avalanşă de critici pe reţelele de socializare, vedeta fiind acuzată că „susţine maltratarea animalelor”, militanţii pentru drepturile animalelor învinovăţind-o că pune „banii” mai presus de „compasiune”.

Peste 6.500 de persoane au semnat o petiţie online prin care îi solicită să renunţe la acest spectacol. Într-un comunicat publicat sâmbătă seară, organizatorul evenimentului, Mushroom Events, a precizat că vedeta a fost nevoită să-şi anuleze spectacolul din motive ce ţin de agenda sa. „Modificări în ceea ce priveşte campania sa de promovare în Asia au făcut ca prezenţa sa aici să fie imposibilă din punct de vedere logistic”, potrivit organizatorului.

Activiştii implicaţi în campania de protecţie a cailor de curse s-au felicitat pentru această decizie. „Presiunea exercitată asupra lui Taylor Swift pentru a-şi anula concertul a fost importantă”, au scris aceştia pe Facebook, „Admiratorii săi nu doreau să o vadă susţinând aceste rele tratamente la care sunt supuse animalelor. Deşi motivul invocat de organizatorul curselor este o problemă de planificare, noi credem că a răspuns apelurilor noastre”, au afirmat aceştia.

Începând cu 2013, şase dintre caii participanţi la Melbourne Cup au decedat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: