Razie a poliţiştilor suceveni printre căruţaşi

Venirea toamnei şi a sezonului strângerii recoltelor de pe câmpuri aduce şi o prezenţă sporită a atelajelor hipo pe drumurile naţionale, chiar dacă le este interzisă circulaţia pe acestea. Tocmai de aceea, pentru prevenirea evenimentelor rutiere cu implicarea vehiculelor cu tracţiune animală, în perioada 14 – 21 septembrie, poliţiştii de prevenire şi lucrătorii rutieri au desfăşurat mai multe acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe DN 2, DN 2E, DN 2H şi DN 17A, dar şi pe drumurile comunale adiacente.

Potrivit datelor oficiale obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, în cadrul acţiunilor au fost montate peste 80 de plăcuţe reflectorizante pe faetoane, fiind distribuite veste reflectorizante şi materiale de informare cu conţinut educativ. Peste 100 de conducători de atelaje hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere. Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul partenerului tradiţional al poliţiştilor, Brian Douglas, un activist constant în ceea ce priveşte siguranţa rutieră.

„Acţiunile de prevenire şi responsabilizare a tuturor factorilor cu atribuţii în domeniul siguranţei rutiere vizează inclusiv găsirea unor soluţii conform prevederilor legale în vederea asigurării unor trasee de deplasare şi a reducerii riscului rutier” se arată într-un comunicat de presă.

Legislaţia obligă autorităţile publice locale, în nu mai puţin de trei articole, să amenajeze drumuri pentru căruţe, în timp ce accesul căruţelor este interzis pe drumurile naţionale şi în municipii. Autorităţile au obligaţia să amenajeze, cu acordul administratorului drumului public şi avizul Poliţiei Rutiere, drumuri laterale, căi de acces către aceste drumuri, precum şi locuri de traversare a drumurilor publice destinate circulaţiei animalelor şi căruţelor.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere de către participanţii la trafic care conduc atelaje hipo, avertizându-i şi pe şoferi să ia toate măsurile necesare prevenirii unor evenimente rutiere cu implicarea acestui tip de vehicule.

Recomandările poliţiştilor vin în contextul în care, în perioada lunilor de toamnă, se remarcă o creştere a numărului de căruţe pe drumurile comunale şi judeţene, acestea transportând produse agricole, dar şi lemne de foc. Totodată, IPJ Suceava atrage atenţia că peste 90% din accidentele rutiere cu implicarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală s-au produs pe fondul vinovăţiei căruţaşilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: