Preşedintele interimar al ALDE Suceava, Ovidiu Milici, susţine că fostul lider, Alexandru Băişanu, acţionează pentru destructurarea organizaţiei

> Vom face din ALDE Suceava un partid frecventabil, transmite preşedintele interimar

 Preşedintele interimar al ALDE Suceava, consilierul local Ovidiu Milici, a anunţat, sâmbătă, după şedinţa Biroului Politic Teritorial ALDE Suceava, că a preluat conducerea Organizaţiei Judeţene ALDE Suceava din data de 13 septembrie, potrivit deciziei Biroului Politic Executiv Naţional al ALDE, şi că Alexandru Băişanu şi-a pierdut calitatea de membru de partid, fiind radiat din registrul naţional al membrilor ALDE după ce s-a alăturat PSD, acceptând un portofoliu de ministru în Guvernul Dăncilă.

Ovidiu Milici a spus că decizia lui Băişanu de a se alătura Guvernului Dăncilă i-a surprins pe toţi membrii ALDE Suceava, pentru că nu s-a consultat cu nimeni şi că a făcut acest gest în condiţiile în care chiar el a votat în 26 august pentru ieşirea ALDE de la guvernare.

Liderul interimar al ALDE Suceava a mai declarat că, după ce a fost radiat din partid Alexandru Băişanu, acesta a început o amplă campanie de destructurare a organizaţiei judeţene şi o ofensivă pentru a-i îndepărta pe membrii ALDE Suceava de această formaţiune, doar „ca să-şi satisfacă interesele personale”.

Milici a spus că nu va mai tolera această atitudine de „manipulare şi dezinformare” pe care o practică deputatul Alexandru Băişanu, subliniind că, dacă acesta va continua acest joc pentru distrugerea ALDE, va răspunde.

„Nu voi arunca cu noroi, ci cu adevăruri” a precizat Milici.

Mai mult, Ovidiu Milici a declarat că juriştii ALDE analizează să îl acţioneze pe Băişanu în justiţie pentru „uzurpare de calităţi oficiale”, întrucât acesta ar fi convocat „ilegal şi nestatutar” pentru data de 14 septembrie, deşi nu mai era membru de partid, membri ALDE la o stână din Bosanci, unde ar fi fost luate decizii care sunt la rândul lor nestatutare şi ilegale.

Preşedintele interimar al ALDE Suceava a mai anunţat că din noul birou de conducere al ALDE Suceava fac parte, ca vicepreşedinţi, între alţii, consilierul municipal din Rădăuţi Florin Preda, consilierul local Marius Cernescu, Petrică Preutescu, iar secretar coordonator este consilierul local Marcel Dan Roibu.

„ALDE Suceava merge înainte şi nu va ceda presiunilor, şantajelor. Ne aflăm sub un asalt comandat, orchestrat de fostul preşedinte Alexandru Băişanu. Am reuşit să facem faţă, deocamdată, acestui asalt” a spus Milici.

El a mai declarat că Alexandru Băişanu refuză să pună la dispoziţia noii conduceri a partidului sediul organizaţiei judeţene şi documentele organizaţiei.

Milici a arătat că va cere imediat un audit financiar, pentru a vedea care este situaţia cheltuielilor făcute de vechea conducere a organizaţiei, mai ales că are informaţii că ar fi vorba despre datorii foarte mari.

Preşedintele interimar al ALDE Suceava a mai anunţat că îşi propune ca ALDE să devină un partid „frecventabil” în judeţul Suceava, care se va baza pe „colegialitate, transparenţă şi bun-simţ”.

Ovidiu Milici a cerut lui Alexandru Băişanu să înceteze cu scandalurile şi să-şi asume calea pe care a ales-o.

„El a ales alt drum şi să şi-l asume” a declarat Ovidiu Milici. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: