Lectoratul de limbă română al USV de la Cernăuţi şi-a deschis cel de-al VI-lea an de activitate

> În această toamnă se înregistrează un număr record de cursanţi

Săptămâna trecută a avut loc deschiderea cursurilor celui de-al VI-lea an de activitate a Lectoratului de limbă română al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), găzduit din noiembrie 2014 de Universitatea Naţională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuţi, anunţă un comunicat al universităţii sucevene.

Potrivit sursei citate, numărul de cursanţi înscrişi pentru anul 2019-2020 este în prezent de peste 110 persoane, depăşind efectivele înregistrate în 2018 în aceeaşi perioadă (91 de cursanţi), care reprezentaseră un salt numeric semnificativ faţă de cifrele celor înscrişi în anii anteriori.

Cursurile oferite de Lectorat sunt organizate pe nivele de limbă, în conformitate cu Cadrul European Comun de Referinţă pentru limbi străine (A1-C2), beneficiarii fiind în majoritate cadre didactice şi studenţi provenind de la toate facultăţile universităţii cernăuţene. Cursanţii beneficiază, în plus, de aplicaţii practice în România şi de diverse activităţi culturale şi ştiinţifice organizate de Lectorat la Cernăuţi. Cursanţii au de asemenea posibilitatea de a-şi proba competenţele lingvistice la sfârşitul fiecărui an universitar, cei interesaţi participând la o evaluare de către o comisie deplasată de la USV. Pentru evaluarea din iunie 2019 s-au înscris 27 de cursanţi, 20 fiind declaraţi admişi şi primind un certificat de competenţe în limba română, eliberat de Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul USV, mai arată sursa citată.

Lector de română la Cernăuţi este Gina Puică, din septembrie 2015. Primul lector a fost conf. univ. dr. Sabina Fînaru. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: