Cătălin Nechifor îi cere lui Ioan Stan să vină de îndată cu explicaţii privind modul în care a blocat apariţia unor hotărâri de guvern

> Poate fi acuzat de trafic de influenţă sau uzurpare de funcţii administrative guvernamentale, precizează deputatul Cătălin Nechifor

 Vicepreşedintele pentru administraţie al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, consideră că senatorul PSD Ioan Stan poate fi acuzat de trafic de influenţă sau uzurpare de funcţii publice guvernamentale dacă ceea ce a declarat presei este adevărat.

„Am citit cu stupoare o declaraţie a dlui senator Ioan Stan. O declaraţie halucinantă, mai ales că dl Ioan Stan este foarte atent la comunicarea publică. El îşi alege cu grijă cuvintele şi cred că ar fi important să vină cu câteva explicaţii, pentru că mi-e teamă că ar putea cineva trage concluzii că e trafic de influenţă sau uzurpare de funcţii administrative guvernamentale” a spus Nechifor.

El a spus că a citit o declaraţie a senatorului PSD Ioan Stan – şi că speră să nu fie aşa – prin care acesta spune că ar fi blocat hotărâri de guvern privind schimbarea subprefectului de Suceava din funcţie şi că, la intervenţia domniei sale pe lângă Guvern, hotărârile s-au blocat.

Nechifor a menţionat că legislaţia arată că premierul vine în faţa Cabinetului spre a adopta acea hotărâre de guvern la propunerea ministrului de Interne. „Or dl Stan nu e nici ministru de Interne, nici membru în Cabinetul Dăncilă, cred, cel puţin deocamdată” a declarat liderul Pro România. El a mai spus că şi Constituţia prevede o separaţie clară între Parlament şi Guvern.

„Îl rog pe dl Stan, de îndată, să clarifice această situaţie: cum s-a ajuns să se adopte o hotărâre de guvern de schimbare a subprefectului la Suceava şi s-a revenit ulterior” a spus deputatul sucevean.

Nechifor a mai spus că Ioan Stan a dat şi o notă politică acestei situaţii, pentru că a argumentat că, având în vedere colaborarea între ALDE şi PSD, e nevoie în continuare de „această formulă care a dat roade la Prefectura Suceava între dna Adomnicăi şi dna Boliacu”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: