Alexandru Băişanu:

Călin Popescu-Tăriceanu a fost prim-ministru susţinut de PSD

…Tot PSD l-a ajutat să facă şi partidul din care facem parte. Acum, la sfârşit de mandat, a hotărât domnia sa că PSD nu mai e bun

 Deputatul de Suceava Alexandru Băişanu a anunţat, joi, la Digi 24, că parlamentarii care au părăsit grupul ALDE din Camera Deputaţilor vor să înfiinţeze un grup social-liberal.

„Să aducem ALDE pe făgaşul normal, pentru că partidul a fost vândut pe un pol şi se va vărsa în Pro România, unde Daniel Chiţoiu va fi secretar general, iar Călin Popescu-Tăriceanu va prinde un post de senator” a spus deputatul.

Potrivit lui Alexandru Băişanu, Călin Popescu-Tăriceanu a fost „împachetat” de liderul Pro România.

„Dl Victor Viorel Ponta l-a împachetat, l-a făcut ca la «Nufărul» pe marele şi experimentatul om politic Tăriceanu pe care eu l-am urmat foarte multă vreme, dar am constatat că liderul este lipsit de conţinut” a spus parlamentarul sucevean.

El şi-a exprimat şi nemulţumirea privind limbajul folosit de Călin Popescu-Tăriceanu faţă de colegi. „Ne-a făcut conserve, şobolani, cozi de topor” a spus Băişanu.

Întrebat dacă s-a simţit trădător când a acceptat oferta Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, el a spus că nu.

„În Biroul Judeţean, oamenii de acolo m-au susţinut să nu facem lucrul acesta, să nu ieşim de la guvernare, să nu facem alianţă cu Pro România, iar organizaţia Suceava să prindă un post într-un minister pentru a ajuta, din acea poziţie, judeţul Suceava în a se dezvolta” a spus Băişanu.

Totodată, el a declarat că este absolut necesar un congres în ALDE, pentru că acum partidul este rupt.

„O parte, cei care au stat lângă borcanul cu miere, alături de Călin Popescu-Tăriceanu cât a stat la guvernare, probabil vor sta alături de domnia sa. Nu cred că sunt foarte mulţi. Vor rămâne doar Chiţoiu, Petcu, care a fost la Energie, dl Anton Anton. Oameni care au fost acolo şi le-a convenit” a spus Băişanu.

El a mai declarat că, atunci când a fost prim-ministru, Călin Popescu-Tăriceanu a stat la guvernare susţinut de PSD, pentru că rămăsese cu 18% în Parlament.

„Tot PSD l-a ajutat să facă şi partidul din care facem parte. Acum, la sfârşit de mandat, a hotărât domnia sa că PSD nu mai e bun. Perfect de acord până la un anumit punct. Dar de ce nu candidezi tu? Partidul nostru e un partid de lider, iar când liderul, la primul colţ de bloc, lasă arma şi o ia la fugă şi îşi lasă armata în degringoladă, te întrebi dacă e trădare sau nu e trădare” a spus Băişanu, care a subliniat că sub nicio formă Călin Popescu-Tăriceanu nu e un om fără experienţă politică. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: