Alexandru Băişanu, notificat oficial că nu mai e preşedinte al ALDE Suceava

Deputatul de Suceava Alexandru Băişanu a anunţat, joi, la Digi 24, că primise, cu 5 minute înainte de intrarea în emisie, o înştiinţare că nu mai este preşedinte al ALDE Suceava. El a spus că nu a primit încă nicio informare privind radierea din partid.

„Acum 5 minute am primit o hârtie oficială de la secretariatul ALDE precum că nu mai sunt preşedintele filialei ALDE Suceava. În rest, nu am primit nicio hârtie privitor la demiterea mea din funcţia de vicepreşedinte al partidului la nivel naţional şi excluderea mea nu apare nicăieri într-un document oficial” a făcut cunoscut Băişanu.

El a arătat că a avut o întâlnire cu avocatul său, pe care l-a mandatat să facă toate procedurile necesare pentru a se putea apăra în interiorul partidului şi, ulterior, în justiţie, pentru a demonstra că a fost radiat sau exclus fără un temei statutar.

Băişanu a spus că se luptă pentru statutul de membru ALDE şi că nu intenţionează să se înscrie în PSD.

El a arătat că acţiunile sale au scopul de a aduce partidul pe făgaşul normal.

Deputatul sucevean a amintit că în 2016 se ştia că ALDE va ajuta PSD când va ajunge la guvernare.

„Pentru asta am primit votul atunci şi cred în continuare că pentru asta am fost votaţi” a explicat Băişanu.

Întrebat de ce nu a susţinut aceste opinii în Delegaţia Permanentă a ALDE din 26 august, el a răspuns că în 13 septembrie a fost un vot în Biroul Politic Judeţean ALDE Suceava în care 12 membri au dorit continuarea colaborării cu PSD, în timp ce 10 au fost împotrivă.

„Am plecat la Bucureşti şi am susţinut chestiunea aceasta. Cred că am fost singurul din partid care m-am ridicat şi am întrebat: Suntem nebuni? Până acum 10 minute ne-aţi cerut ieşirea de la guvernare pentru a putea candida dumneavoastră şi e firesc să nu fii la guvernare cu Viorica Dăncilă şi să candidezi împotriva ei. Era un gest de onoare. A doua oară ne-aţi cerut să ne unim cu Pro România pentru a avea mai mulţi susţinători pentru a vă susţine la candidatură. La final vine bomba în care ni se cere să votăm candidatul ALDE şi Pro România, Mircea Diaconu” a spus Băişanu.

El a menţionat că nu a votat pentru aceasta şi că i-ar fi spus lui Popescu-Tăriceanu că toată construcţia nu mai are nicio logică dacă el renunţă la candidatură. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: